Blog

mart. 25, 2021 08:28am
”Doamne, vreau semne și minuni!”
317 Views

Există mulți oameni în ziua de astăzi care sunt atrași, interesați, acaparați aproape irezistibil de orice manifestare mistică, supranaturală, fantastică, adică în termenii creștini contemporani, de semne și minuni. Pentru că ele oferă ceva nou, ceva interesant, ceva unic, ceva special, ceva nemaivăzut, ceva nemaiîntâlnit.  Într-un anumit sens ținând cont de standardul ”lumesc” de discernământ, de judecată, de înțelegere, de pricepere a umanității,  înțeleg acele persoane care nu sunt mântuite și care caută minuni și semne. Desigur, dacă înțeleg oarecum acest aspect, nu înseamnă că sunt și de acord. Însă, într-un mod surprinzător mă miră faptul că foarte puțini dintre cei nemântuiți caută așa ceva sau îi cer lui Dumnezeu așa ceva ci, dimpotrivă cei care caută așa ceva, care sunt preocupați de așa ceva, se declară mântuiți, oamenii lui Dumnezeu, cei care Îl reprezintă pe Dumnezeu. Acești  oameni nu numai că sunt atrași de ele, dar mai rău,sunt atrași de făcători de minuni. Sunt atrași pentru că sunt superficiali în înțelegerea semnelor și a  minunilor pe care le-a făcut și le face Dumnezeu.El nu a făcut niciodată semne și minuni fără un scop anume, fără un țel, fără o țintă, ci întotdeauna Dumnezeu a făcut semne și minuni cu un scop bine definit și  precis. Dumnezeu nu face semne și minuni pentru că asta doresc unii și alții, care au anumite fantezii  egoiste care să îi înalțe în slăvi în fața altora, sau scopuri neîmplinite dintr-o inimă care este orientată spre rău. Aceștia sunt  oameni superficiali, care și-au ratat scopul în viață crezând că îl împlinesc, fiind preocupați de misticismul spiritual și prea puțini preocupați de Hristos.

Dilema pe care o am legată de ei, este dacă nu cumva Hristos nu le mai ajunge și doresc să experimenteze altceva?

Dumnezeu a trimis cele 10 urgii, cu scopul de a scoate poporul Israel din Egipt, unde erau robi de aproximativ 400 de ani și tot odată ca Egiptenii să cunoască puterea Lui și că El este Dumnezeu.(Exod 7:3-6) Ba mai mult, prin aceste semne și prin aceste minuni, Dumnezeu și-a făcut cunoscut Numele peste întreg pământul. (Exod 9:15-16) Acesta a fost scopul celor 10 urgii.

Minunile Domnului Isus, au fost făcute  cu scopul de a se vedea lucrarea lui Dumnezeu (Ioan 9:3) și prin aceasta Domnul Isus să transmită Mesajul Evangheliei celor pe care i-a vindecat (Ioan 9:35) dar și mulțimii curioase și atrase de aceste semene și minuni. (Ioan 39-41)

Cu scopul acesta a făcut Domnul Isus minunile pe care Evanghelia le descrie. Nu minunile au fost un scop în sine, ci minunile au avut un scop în sine.

Apostolii prin care Dumnezeu a făcut anumite semne și minuni, le-a făcut cu același scop. Exemplul din Fapte 3, cu ologul din fața Templului. După ce Dumnezeu face această minune prin Petru și Ioan și tot nordul se mira de cele întâmplate iar ”fostul olog” se ținea după ei (Fapte 3:10-11), Petru  își începe predica legând minunea aceasta de Mesajul Evangheliei (Fapte 3:12-26.)

În concluzie, semnele și minunile au fost făcute cu scopul de a transmite Mesajul Ceresc.

 Nu îmi doresc să fiu înțeles greșit, eu cred că Dumnezeu face minuni, dar nu cred în făcători de minuni. 

Cred că Dumnezeu face minuni și astăzi, dar le face cu un scop bine definit și determinat de El.

 Cred că unele persoane chiar au nevoie de anumite semne și minuni din perspectiva mea, dar tot odată cred că Dumnezeu nu este obligat să facă o minune nici măcar celor despre care eu sau noi credem că, chiar au nevoie de ea. Dumnezeu știe mai bine decât noi, de ce au nevoie anumiți oameni.

 Cred  că Persoana Domnului Isus Hristos nici nu poate fi pusă în comparație cu semnele și minunile contemporane sau antice.

Cred că cea mai mare minune pe care un om o poate experimenta pe acest pământ, nu este o Eclipsă, nu sunt cele 10 urgii, nu este vindecarea trupului de o anumită boală, nu este nici măcar de a merge pe apă sau de a zbura, ci este mântuirea prin credința în Domnul Isus Hristos, care  poate schimba complet viața cuiva. Aceasta este cea mai mare minune pe care un om o poate experimenta, iar mai apoi o să aibă parte de o minune continuă și splendidă, de a Îl cunoaște tot mai mult pe Cel care i-a schimbat, regenerat, transformat viața. Cred că nu este nevoie de semne și minuni, când  Duhului Sfânt din tine este înflăcărat manifestându-se prin roada Duhului în Biserică și în societatea în care ai fost așezat.

”Doamne, Îl vreau pe Hristos!”

Autor: Daniel Godja

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiune.

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags