Blog

ian. 12, 2021 17:12pm
Oferă-I lui Dumnezeu primul loc
301 Views

„Strategia în cinci etape pentru a trăi victorios”

Această secțiune oferă o strategie în cinci etape bazată pe Biblie pentru a face față păcatului și ispitei. Transpunerea acestui plan în acțiune este încă o modalitate de a-I oferi lui Dumnezeu primul loc în viața ta!

1. ÎNȚELEGE CĂ DUMNEZEU TE CONSIDERĂ PERFECT, SFÂNT ȘI NEVINOVAT, prin lucrarea lui Isus Hristos. (Citește II Corinteni 5:21.) De multe ori, vina și rușinea sunt cele mai distructive consecințe ale păcatului. A înțelege că nu există condamnare pentru cei în Hristos, indiferent de păcat, este fundamental pentru victorie (Romani 8:1).

2. MĂRTURISEȘTE-ȚI PĂCATELE. (Citește I Ioan 1:9.) Mărturisirea păcatelor înseamnă recunoașterea acelor păcate în primul rând în inimile și mințile noastre, apoi mărturisirea lor către Dumnezeu. Mărturisirea păcatelor noastre nu înseamnă neapărat să le facem publice. Mărturisirea este între tine și Dumnezeu.

3. ASUMĂ-ȚI RĂSPUNDEREA. (Citește Iacov 5:16.) A găsi un prieten apropiat creștin de încredere, un pastor sau un membru al familiei în care poți avea încredere reprezintă o modalitate eficientă de a introduce răspunderea și ajutorul rugăciunii în bătălie.

4. EVITĂ SURSELE DE ISPITĂ. (Citește Iacov 1:13-15.) Acesta este punctul cel mai dificil de implementat și presupune gândire creativă și planificare. Adevărul este că dacă poți evita ispita, vei evita păcatul.

5. CITEȘTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. (Citește Psalmul 119:11.) Cuvântul lui Dumnezeu ne spune clar că pe măsură ce „îl strângem în inima noastră”, ne oferă o tărie specială de a spune nu ispitei și păcatului.

 Sursa  my.bible.com

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags