Blog

dec. 25, 2020 09:00am
Darul 5: Închină-te cu uimire
279 Views

Timp de sute de ani, oamenii L-au așteptat pe Isus. Așa că, de această sărbătoare a Nașterii Domnului, dacă te găsești într-o perioadă a așteptării—nu ești singur! Și așteptarea poate fi un puternic memento al Celui pe care Îl lăudăm.

Dumnezeu ne-ar fi putut salva într-o secundă, dar El a ales să ne trimită un Copil. Cineva care a venit să trăiască printre noi, să sufere cu noi și să moară pentru noi ca dar pe care niciodată nu l-am fi putut câștiga sau merita.

Câteodată suntem atât de ocupați în acest sezon făcând lucruri pentru Dumnezeu încât uităm că darul Său a fost să fie cu noi. Resentimentul nostru se mărește pentru că facem lucrurile bune cu o inimă rea. Este prea ușor pentru fiecare să uităm că darul lui Isus nu este despre noi sau efortul nostru, ci despre Dumnezeu și harul Său.

De această sărbătoare a Nașterii Domnului, nu trebuie să ne agităm de-a lungul acestei perioade. Ne putem opri pentru a medita și a ne aminti de darul harului. Darul care înseamnă că ne putem opri din a ne strădui, a ne stresa și a câștiga o cale de acces la Dumnezeu—în schimb putem primi ce ne-a dăruit Isus venind în lume.

Înțelepții nu I-au oferit daruri pentru a câștiga accesul la Dumnezeu. Darurile nu au fost oferite cu o programare sau cu vreo așteptare de binecuvântare. În schimb, ei au adus daruri ca o exprimare a laudei și a admirației lor.

Fie ca și noi să le urmăm exemplul! Să nu oferim supunerea noastră doar din obligație, ci ca o revărsare a pasiunii pentru Acel trimis pentru noi ca dar suprem.

Darurile oferite de înțelepți sunt astăzi o sursă de speranță pentru noi deoarece ne amintesc pe Cine lăudau. Un Dumnezeu care Și-a trimis Fiul ca Rege, Medic și Mântuitor al nostru.

Oprește-te din graba specifică acestei perioade și începe să îmbrățișezi pacea minunii amintindu-ți de Nașterea lui Isus—Regele nostru care a înviat.

Roagă-te: Dumnezeule, Îți mulțumesc pentru că ai trimis darul suprem prin Fiul Tău, Isus. Poziționează inima mea lângă ce ai făcut pentru mine și ajută-mă să accept pe deplin darul harului. Ajută-mă să mă opresc din alergare și să încep să Te laud pentru Cine ești și pentru ce ai făcut. În Numele lui Isus, amin!

Practică: Petrece un timp în liniște astăzi, făcându-ți timp să-L asculți pe Dumnezeu și să Îl preamărești pentru Cine este.

sursa  – my.bible.com/

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags