Blog

dec. 22, 2020 09:00am
Darul 4: Laudă-L pe Isus pentru ce a făcut – Mântuitorul nostru
312 Views

Care a fost cadoul cel mai bun pe care l-ai primit vreodată?

Poate că a fost doar un cadou atent și bine pus la punct cu care cineva pe care îl iubești te-a surprins. Poate că a fost un cadou care a costat mai mult decât tu ai crezut că meriți. Poate că a fost ceva care niciodată nu știai că îți doreai.

Chiar dacă noi niciodată nu l-am merita sau nu l-am putea câștiga, Isus a făcut sacrificiul suprem pentru noi. Pe când noi eram încă păcătoși—cunoscându-ne greșelile și înainte să fi putut să-L iubim înapoi—Isus a ales să moară pentru noi astfel încât noi să putem alege să avem o relație personală cu Dumnezeu.

Acest fapt în sine ar trebui să ne umple de adorare și gratitudine—și să ne determine să-L lăudăm precum înțelepții au făcut-o.

Pe când Îl venerau pe Isus, înțelepții I-au oferit un al treilea dar: smirnă.

Smirna are diferite întrebuințări, dar, de cele mai multe ori, este asociată suferinței și morții. Smirna a fost folosită ca ulei de ungere în Vechiul Testament în vederea pregătirii templului și preoților sau liderilor. A fost utilizată și în Noul Testament ca ulei de îmbălsămare sau ca medicament care ușura suferințele celor crucificați.

La fel ca și celelalte daruri, smirna a prevestit cine era Isus:

Alesul Lui Dumnezeu.Isus era uns de Duhul Sfânt să vestească Evanghelia, să ne vindece și să ne elibereze (Luca 4:16-19).

Un slujitor suferind.  Isus nu a băut smirnă pentru a-I ușura suferințele pe cruce (Marcu 15:23). El a purtat greutatea păcatelor noastre și a luat asupra Lui toată suferința și durerea pentru noi. De-a lungul slujirii Sale, vedem inima de slujitor a lui Isus.

Sacrificiul suprem. Isus a înfăptuit jertfa supremă—viața Sa pentru a noastră. El a suferit și a plătit pentru păcatele pe care niciodată nu le-a săvârșit.

Gândindu-te la ceea ce Isus a înfăptuit de-a lungul slujirii Sale, lasă-te condus în închinare. Acea închinare poate fi descrisă în mai multe feluri. Poate că Îi arăți recunoștință lui Isus lăudându-L pentru Cine este. Poate că suferi pentru El. Poate că Îl propovăduiești—arătând bunăvoință și dragoste celorlalți. Închinarea este ceva ce înțelepții au exemplificat pentru noi și care este încă relevantă în viețile noastre și astăzi.

Perioada sărbătorilor poate fi aglomerată și sunt atâtea lucruri de făcut. Precum înțelepții, trebuie să ne amintim și să onorăm darul pe care Isus ni l-a oferit. Trebuie ca niciodată să nu ne lăsăm distrași încât să uităm pe Cine noi sărbătorim, de fapt, și darul cel mai bun pe care-l avem.

Roagă-te: Doamne, Îți mulțumesc pentru că ai suferit pentru mine și mi-ai dăruit cel mai bun cadou din toate—viața Ta. Ce cadou minunat și ce sacrificiu ai făcut, Isus! Sincer, nu pot sa-ți mulțumesc îndeajuns. Amintește-mi de harul Tău și dragostea Ta astăzi și ajută-mă să am inima jertfitoare și umilă pe care Tu ai avut-o. În Numele lui Isus, amin!

Practică: Găsește mai mult timp să împărtășești cuiva harul, dragostea sau bunătatea astăzi.

sursa  – my.bible.com/

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags