Blog

dec. 11, 2020 09:00am
Darul 1: Primește pacea minunii
351 Views

Este cel mai frumos timp al anului, dar, de multe ori, lista cu lucruri de făcut pare fără sfârșit, pregătirile par descurajatoare și sărbătorile ne pot aminti de cele mai mari dezamăgiri ale noastre.

Dar dacă am alege să punem pe pauză situația de a fi foarte ocupat specifică acestei perioade și am începe să descoperim o bucurie mai mare? Ce ar fi dacă ne-am opri pentru a primi o pace a minunii?

Putem. Tu poți. Dar, pentru a experimenta cel mai frumos timp al anului, trebuie să începem prin a-l face cel mai venerator timp al anului. Pentru că minunea și închinarea merg mână în mână.

Nu este ușor. Poate că a fost un an dificil. Poate că ai pierdut pe cineva drag, poate un vis, poate nu ai reușit să ai viața pe care tu ți-ai imaginat-o. Poate că ești într-un timp al așteptării. Dar experiențele trecutului nu trebuie să îți dicteze așteptările cu privire la viitor.

Când ne închinăm, ne exprimăm venerația față de cineva sau ceva. În această perioadă a anului, toți avem un motiv de închinare—și nu este legat de circumstanțele actuale. Avem un motiv de închinare datorită darului pe care l-am primit prin Isus.

Doar să privim la ce se întâmplă când înțelepții aud de nașterea lui Isus:

Și când ei [magii] au văzut steaua, au fost atât de entuziasmați încât au strigat și au sărbătorit ne mai putând de bucurie. „Au intrat în casă, au văzut Pruncul și pe Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fața la pământ și I s-au închinat; apoi și-au deschis vistieriile și I-au adus daruri: aur, tămâie și smirnă.” Matei 2:10-11 VDC

Pentru sute de ani, oamenii au așteptat. Au așteptat ca Dumnezeu să-Și împlinească promisiunea de a trimite un Mântuitor. Și sărbătoarea Nașterii Domnului este una dintre cele mai bune metode de a ne aminti că Dumnezeu Își ține promisiunile. El L-a trimis pe Isus ca dar suprem pentru a ne arăta că Dumnezeu vrea să fie cu noi. 

Magii au celebrat cu o bucurie nestăvilită. Ei au fost copleșiți. Ei au îngenuncheat și au făcut doar un lucru pe care-l poți face când vezi atâta minunăție—închinarea.

De această sărbătoare a Nașterii Domnului, în loc să te concentrezi pe ce trebuie să faci, laudă-L pe Dumnezeu pentru ce a făcut pentru tine. În loc să te concentrezi pe ce îți lipsește, concentrează-te pe dragostea lui Dumnezeu.

Adoptă o atitudine evlavioasă venerându-L pe Dumnezeu și mulțumindu-I pentru darul lui Isus. Pentru următoarele câteva zile, vom vorbi mai mult despre magi, darurile pe care I le-au dat lui Isus și modul în care acestea ne pot conduce spre un loc de închinare. Vom vorbi despre moduri practice prin care recuperăm bucuria sărbătorii Nașterii Domnului și împreună Îi vom cere lui Dumnezeu să ne reabiliteze sentimentul de minunăție.

Roagă-te: Dumnezeule, dă-mi o pace a minunii de această sărbătoare a Nașterii lui Isus. Amintește-mi Cine ești și ajută-mă să Te laud cu bucurie. Ajută-mă să încetez să mă concentrez pe lista mea cu lucruri de făcut și să încep să mă concentrez pe darul lui Isus, Fiul Tău. În Numele lui Isus, amin!

Practică: Cum îți poți crește sentimentul de minunăție în acest Crăciun? Care sunt câteva modalități prin care te poți închina în această perioadă?

 sursa  – my.bible.com/

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags