Blog

iul. 30, 2020 08:31am
Cald si rece
357 Views

Acum câteva săptămâni, vremea a fost atât de frumoasă. Toamna  este una dintre preferatele mele din cauza dovleceilor, a frunzelor căzute, a culorilor care se schimbă și a cafelei calde.

Dar dintr-o dată, a venit un val nebun de rece și temperatura a scazut sub 0 grade. Chiar și în timpul zilei,  temperatura a fost scăzută, cu vântul rece! Era ca și cum cineva a oprit căldura.

De la cald la frig, a fost șocant. La fel este și comportamentul lui Avram în Geneza 12.

„ Domnul S-a arătat lui Avram şi i-a zis: „Toată ţara aceasta o voi da seminţei tale.” Şi Avram a zidit acolo un altar Domnului, care i Se arătase..” (Geneza 12: 7).

 Lui Avram i s-a promis țara Canaanului pentru familia sa și generațiile viitoare. Dumnezeu a ales un singur om pentru a fi tatăl poporului Său, popor care va fi a Domnului – israeliții. Avram recunoaște onoarea ce i s-a făcut și construiește un altar pentru a se închina Domnului.

Vă puteți imagina că sunteți atât de aproape de Dumnezeu în timp ce El vă promite tot ceea ce ați dorit vreodată?

Dar uite așa, într-o clipă, lucrurile s-au schimbat.

“A venit însă o foamete în ţară, şi Avram s-a coborât în Egipt ca să locuiască pentru câtăva vreme acolo, căci era mare foamete în ţară. Când era aproape să intre în Egipt, a zis nevestei sale Sarai: „Iată, ştiu că eşti o femeie frumoasă la faţă. Când te vor vedea egiptenii, vor zice: ‘Aceasta este nevasta lui!’ Şi pe mine mă vor omorî, iar pe tine te vor lăsa cu viaţă. Spune, rogu-te, că eşti sora mea, ca să-mi meargă bine din pricina ta şi sufletul meu să trăiască datorită ţie.”’(Geneza 12:10-13).

Imediat după ce Dumnezeu îi promite lui Avram pământ și urmași, vine o foamete. Egiptul are mâncare, așa că își spune că trebuie să meargă să găsească mâncare acolo. Aici, Avram face două greșeli.

1. Avram ar fi trebuit să aibă încredere în Dumnezeu că se va îngriji de ei.. Dumnezeu i-a condus în țara pe care a vrut să o aibă. Dumnezeu l-ar fi păzit și îngrijit pe Avram. Dar Avram nu-l caută pe Dumnezeu atunci când le este foame, se întoarce la o altă națiune pentru a căuta de mâncare.

2. Minte și încearcă să se salveze. Lui Sarai îi spune să se prefacă că este sora lui, nu este un plan foarte bun dacă mă întrebi pe mine. Dar Avram știa că viața lui va fi cruțată. Nu s-a gândit suficient de mult înainte la ceea ce i s-ar putea întâmpla soției, dar știa că va fi lăsat în viață.

Cum ar putea un om care tocmai fusese atât de aproape de Dumnezeu, un om care fusese ascultător și lăsa-se totul în urmă pentru a primi promisiunea și binecuvântarea Domnului, să ia astfel de decizii proaste?

La fel ca vremea noastră, Avram acum îl laudă pe Dumnezeu și în următorul moment încearcă să-și  salveze viața, sacrificându-și soția în acest sens.

Permiteți-mi să fiu sincer cu  voi. Ca și  creștini, păcătuim și eșuăm. Dar întotdeauna noi ar trebui să ascultăm șoapta Duhului Sfânt, să ne pocăim și să cerem iertare.

Dumnezeu nu ne părăsește niciodată; el este mereu cu noi. Dar uneori firea noastră preia conducerea și alegem păcatul în loc să îl alegem pe Dumnezeu, la fel a făcut și  Avram.

A deveni creștin nu înseamnă că vei fi perfect sau nu vei da greș niciodată.

Nu înseamnă că vei avea o viață ușoară, fără ispite.

Înseamnă că ai pe cineva care este mai puternic decât păcatul tău.

Înseamnă că ai puterea de a depăși ispita, dar atunci când eșuezi, Dumnezeu este credincios și vrea să te ierte.

Viața noastră ca și creștini poate arăta la fel de mult ca  aceea lui Avram: în flăcări pentru Domnul într-o zi, dar foarte reci în următoarea.

Deci, astăzi, să ne îndreptăm privirile și inimile către Domnul și să căutăm îndrumarea și înțelepciunea Lui pentru zilele următoare. Fie ca deciziile, vorbirea, gândurile și acțiunile noastre să fie plăcute Celui care ne-a chemat să fim alături ca poporul al Său.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags