Blog

iul. 16, 2020 02:00am
Ceea ce e mai bun vine la final
340 Views

Când am o mână plină de bomboane, Skittles, de exemplu, voi planifica ce culori voi mânca mai întâi. Voi pune în fața mea galben, verde, roșu și violet și apoi voi lăsa pe cele mai bune pentru final – portocaliu.

„Ceea ce e mai bun vine la final” este o frază pe care am auzit-o de multe ori în viața mea. Având prenumele de Young, de cele mai multe ori eram strigat la final alfabetului. Am fost întotdeauna ultimul chemat.

Uneori, când spun o poveste, economisesc un detaliu care cred că este cel mai bun chiar până la sfârșit. O fac pentru „factorul woow”. Restul detaliilor par să-l regleze și apoi, bam, ai acel lucru nemaipomenit și întreaga poveste se reunește – cam ca o poantă la sfârșitul unei glume bune.

În a șasea zi a creației, vedem că Dumnezeu a lăsat ce e mai bun pentru final. El este pe cale să ne facă să zicem “woow”.

“Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ.”

Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut. Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice viețuitoare care se mișcă pe pământ.” Și Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânță și care este pe fața întregului pământ și orice pom care are în el rod cu sămânță: aceasta să fie hrana voastră. Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului și tuturor vietăților care se mișcă pe pământ, care au în ele o suflare de viață, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” și așa a fost. Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse și iată că erau foarte bune. Astfel, a fost o seară și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea. (Geneza 1:26-31)

Am citit acest pasaj al Scripturii de aproximativ șase ori în această dimineață doar pentru a încerca să surprind toate detaliile, deoarece acest pasaj este atât de important!

Să începem cu versetul 26: Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;” (Geneza 1:26). 

Citiți-l din nou. Ce observi?

Noi, ai noștri și este ceea ce se m-a uimit. Aceste trei cuvinte ne aduc un concept important care este și o doctrină a credinței noastre.

Cu cine vorbește Dumnezeu când spune aceste cuvinte?

Aceasta este o referire la Trinitate.

Ce este aceasta?

Trinitatea este Dumnezeu, Duhul Sfânt și Isus. Toți sunt un singur Dumnezeu, dar persoane separate.

Nu vă cer să înțelegeți acest lucru 100%. Evident, căile și gândurile lui Dumnezeu sunt mult dincolo de ale noastre și vor exista lucruri pe care nu le putem înțelege destul de mult din această parte. Dar într-o zi, vom vedea și vom ști. Deci, nu vă simțiți singuri dacă nu înțelegeți  conceptul pe deplin.

Principalul este că au fost toți acolo.

Toți au existat înainte început

Nu au fost creați.

În Ioan 1: 1 se spune: „La început a fost Cuvântul și Cuvântul a fost cu Dumnezeu și Cuvântul a fost Dumnezeu”.

Cuvântul este Isus.

Așadar, ceea ce aș dori mai întâi ca să remarcați este că la creație, Trinitatea a existat.

În al doilea rând, oamenii sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu.

Ce înseamnă asta?

Suntem creați pentru a reflecta gloria lui Dumnezeu. Așa cum El a creat luna pentru a reflecta soarele, și noi ar trebui să reflectăm lumina lui Hristos în această lume, pe Fiul lui Dumnezeu, prin trăirea noastră.

În cele din urmă, Dumnezeu ne-a creat după chipul Său, dându-ne autoritate naturală – stăpânirea asupra tuturor celor care sunt pe pământ.

Am fost deosebiți față de orice alt lucru viu – nu numai că ni s-a dat o voce pentru a vorbi, dar ni s-a dat o conștiință și un suflet. De la început, am fost creați cu capacitatea de a alege.

Îmi place să studiez Geneza – începutul tuturor lucrurilor și al nostru.

Sunt uimit de lucrarea lui Dumnezeu. Nu pot cuprinde cu mintea tot ceea ce este Dumnezeu capabil să facă, dar știu că toate, toate, au un anumit scop.

Viața ta are un scop și totul revine la acest pasaj – am fost făcuți să-L glorificăm pe Dumnezeu.

Cu viața, munca, acțiunile și cuvintele noastre, toate ar trebui să aducă glorie și onoare Domnului nostru Iisus Hristos.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags