Blog

iul. 13, 2020 15:39pm
Când Îl urmezi pe Hristos, nu poți pierde totul
338 Views

Iacov, fiul lui Isaac și nepotul lui Avraam, a avut doisprezece fii, printre care Iosif și cel mai tânăr, Beniamin. Cei zece frați mai mari îl vânduseră pe Iosif în sclavie și l-au făcut pe Iacov să creadă că fiul său murise. Inima lui s-a frânt.

Mai târziu, când foamea a străbătut țara, cei zece frați mai mari au călătorit în Egipt pentru a cumpăra de mâncare doar ca au fost primiți de Iosif, al doilea om după  Faraon. Nu l-au recunoscut, așa că Iosif a început să se folosească de ocazia aceasta pentru a vedea dacă fratele său cel mai tânăr nu a căzut și el prada geloziei lor. El a ținut pe unul dintre frați în închisoare și i-a trimis pe ceilalți nouă înapoi la Iacov , cerându-i să se întoarcă cu Beniamin pentru a demonstra că nu sunt spioni.

În mijlocul acestei povești, Iacov rostește una dintre cele mai grele fraze pe care cineva le poate spune cu voce tare. Când fiii lui îi explică tot ce se întâmplă și ceea ce Iosif cere de la ei, el exclamă :

Tatăl lor Iacov le-a spus, „Voi mă lipsiţi de copii: Iosif nu mai este, Simeon nu mai este şi voiţi să luaţi şi pe Beniamin. Toate acestea pe mine mă lovesc!”Geneza 42:36 

Cel puțin odată ai spus și tu la fel, nu-i așa ? TOTUL este împotriva mea!

Pierdem câteva bătălii și, deși ne este garantată victoria veșnică noi spunem că nu avem nici o izbândă!

 Se destramă o relație – poate chiar mai mult decât o relație – și declaram: Toată lumea m-a abandonat!

Economia se duce în jos și ne confruntăm cu probleme financiare și disperați credem că pierdem  totul!

Când vorbim în acei termeni absoluți – nimic nu este în regulă … nimic nu merge bine … toată viața mea se destramă – ceea ce facem cu adevărat este să fim de acord cu Dușmanul, Mincinosul, Satana. Ignorăm cele mai bogate și profunde binecuvântări ale lui Dumnezeu, renunțând la credința noastră în promisiunile sale și suntem de acord cu cel care ne șoptește în mintea noastră.

Adevărul, pentru fiecare copil al lui Hristos care umblă pe pământ, este că suntem mai mult decât câștigători! Nu putem fi învinși! Nu putem pierde în cele din urmă totul, deoarece o mare parte din ceea ce ne-a promis Dumnezeu este păstrat pe tărâmul ceresc acolo unde nimic nu se pierde vreodată.

Nu le-ai pierdut pe toate. Nu poți pierde niciodată totul. Treci doar printr-un moment foarte greu, iar Dumnezeu te va sprijini prin prezența Duhului său Sfânt în viața ta.

Ridică-te! Vei trece și peste asta!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags