Blog

iun. 29, 2020 02:00am
Binecuvântări care nu pot fi cumpărate
309 Views

Un tată și-a dus familia într-o vacanță la Washington, D.C., astfel încât cei doi copii ai săi să aibă ocazia să învețe o parte din istoria marii noastre țări.

Deși există multe monumente minunate în Washington, D.C., băiețelul a fost atât de impresionat de Monumentul de la Washington, încât a oferit unui paznic toți banii pe care îi avea cu el – un singur dolar, pentru a cumpăra monumentul.

Gardianul a zâmbit și i-a spus băiatului: „În primul rând, nu poți cumpăra Monumentul de la Washington, deoarece nu este de vânzare. În al doilea rând, nu îți poți permite să-l cumperi chiar dacă ar fi fost de vânzare. În al treilea rând, ca cetățean american, oricum îl ai deja. ”

Această poveste mi-a amintit de binecuvântările pe care un credincios le are deja în Isus Hristos:

  1. Binecuvântările lui Dumnezeu nu sunt de vânzare. Dumnezeu oferă binecuvântările Sale în mod liber printr-o relație personală cu Isus Hristos. Mă grăbesc să adaug că binecuvântările de care se bucură un credincios în Hristos, în timp ce sunt libere pentru noi,  Îl costă pe Dumnezeu totul!
  2. Dacă binecuvântările lui Dumnezeu ar fi de vânzare, nici unul dintre noi nu și-ar putea permite. Dumnezeu ne-a oferit cu grație fiecăruia dintre noi nenumărate binecuvântări pe care banii nu le pot cumpăra. Banii nu pot cumpăra dragostea, mântuirea, viața eternă sau o casă în ceruri. Banii nu pot cumpăra sănătate. Banii nu pot cumpăra dragostea necondiționată a familiei sau a prietenilor fideli. Banii nu pot cumpăra bucurie, pace, o conștiință curată sau iertare. Banii nu pot cumpăra răspunsul la semnificația vieții sau să răspundă la cele mai importante întrebări ale vieții. Cele mai importante lucruri din viață nu pot fi achiziționate cu bani.
  3. În calitate de credincioși în Isus Hristos, noi deținem deja binecuvântările lui Dumnezeu. Apostolul Pavel a declarat: „ Însuși Duhul adeverește împreună cu duhul nostru că suntem copii ai lui Dumnezeu. Și, dacă suntem copii, suntem și moștenitori: moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună-moștenitori cu Hristos, dacă suferim cu adevărat împreună cu El, ca să fim și proslăviți împreună cu El.”(Romani 8: 16,17). Aceste versete afirmă că tot ceea ce Dumnezeu Tatăl are, El ia dat Fiului – Isus Hristos. În al doilea rând, spune că tot ce a primit Isus de la Dumnezeu Tatăl, El ne-a dat nouă. Credincioșii sunt moștenitori egali cu Isus Hristos a tuturor binecuvântărilor Tatălui! Uimitor!

Copil al lui Dumnezeu – ești bogat peste măsură.

Lucrurile pe care ți le-a dat Dumnezeu prin Isus Hristos nu pot fi achiziționate cu bani, dar ele pot fi primite fără costuri din cauza harului unui Dumnezeu iubitor. Dintre toți oamenii, credincioșii sunt cei mai binecuvântați într-adevăr!

“orice ni se dă bun și orice dar desăvârșit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare” (Iacov 1:17). 

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags