Blog

iun. 26, 2020 02:00am
Secretul păstrării prietenilor
320 Views

Prieteniile sunt adesea înșelătoare. Care este secretul păstrării prietenilor? Am o poveste de împărtășit:

Într-o zi în clasa a cincea, cel mai bun prieten al meu și cu mine ne-duelam cu niște băieți din clasa a șaptea, la baschet, adică nu ne duelam cu pumnul. Deși să fim sinceri – uneori s-a ajuns la asta. Testosteronul.

Oricum, erau mai mari. Ceea ce însemna că trebuia să câștigăm. Mai ales că fata pe care o simpatizam la acea vreme era în „audiență”. A fost un joc de: “cine câștigă rămâne pe teren” , așa că aveam șase oameni care ne urmăreau de pe margine. Cei șase doreau să joace un joc trei câte trei după noi.

Pierderea jocului

Jocul se încheia când prima echipă ajungea la 21 de puncte. Scorul a fost de 19 (ei) la 18 (noi). Dacă ați jucat vreodată baschet, atunci înțelegeți strategia când ești la trei puncte distanță de victorie. Tot ce vrei să faci este să câștigi cele  trei puncte. Însă  acel procent de a face trei puncte este de aproximativ 2,3%.

Ei bine, prietenul meu a continuat țină mingea. Posesie după posesie. S-a agățat de minge cu toate forțele, și pe tot terenul fără să paseze. Până când am pierdut.

Nu pot explica cât de nervos am fost. Adversarii noștri își dădeau cu pumnul piept spunând ceva batjocoritor la adresa noastră. Și atunci m-am  pierdut cu firea. M-am apropiat de prietenul meu, am deschis gura pentru a spune câteva cuvinte. Dar ceea ce s-a întâmplat în continuare m-a schimbat pentru totdeauna.

El  a vorbit întâi.

„Justin”, a spus el, ștergându-și transpirația de pe față, îmi pare atât de rău. M-am panicat total, am greșit total și am dat-o în bară. Imi pare rău.”

Nu voi uita niciodată acel moment. Nu voi uita niciodată, deoarece mi s-a întâmplat cel mai ciudat lucru. Toată furia care clocotea  în  mine s-a stins. La fel cum a venit. Nu mai aveam nimic negativ de spus. Așa că am spus: „Da, hai să ne revanșăm data viitoare. Le arătăm noi … „

Pierzând mândria

Ce retragere! Greșelile nu omoară prietenii. Mândria o face. Când greșelile sunt mărturisite și șterse, prieteniile rămân puternice. De ce? Pentru că greșelile sunt la fel de normale pentru noi oamenii, așa cum este respirația!

Dar când mândria domnește suprem, chiar și cea mai bună prietenie este apăsătoare. Apoi apar resentimentele. Curând își pierde intensitatea, și începe depărtarea lentă, amândoi se întreabă de ce nu a funcționat. Și apoi… se termină.

Cuvintele „Îmi pare rău” sunt unele dintre cele mai puternice cuvinte din arsenalul tău. Folosește-le în fiecare zi. Când o inimă sinceră stă în spatele lor, prieteniile înfloresc. Este secretul păstrării prietenilor.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags