Blog

iun. 25, 2020 02:00am
Cinci pericole de a nu cere ajutor prin rugăciune
383 Views

Viața creștină este despre comunitate. Este despre părtășie. Este despre a fi un singur trup. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii dispus să fii deschis și vulnerabil. Pentru a permite oamenilor să intre și să te cunoască. Trebuie să îți împărtășești luptele și poverile.

Uneori poate fi mai ușor să fii urechea simpatică decât să îi lași pe oameni în viața ta. Dar dacă tu ești întotdeauna ael „luptător în rugăciunie” și niciodată nu ceri „ să te rogi pentru mine”, există o problemă.

Iată cele cinci pericole de a nu cere altora să se roage pentru tine:

1. Nimeni nu poate ști că te lupți.

Chiar și în societatea noastră bazată pe cunoaștere, în care Google și Alexa pot afla orice dorim să știm, încă nu suntem în stare să fim cititori  de minți. Și dacă nu știm că te lupți, nu îți putem oferi ceea ce ai nevoie.

Acest lucru este valabil și pentru acele  rugăciuni „nerostite”. Știu că, în unele situații, detaliile trebuie ascunse pentru a proteja oamenii, dar acele situați sunt rare. Lasă-ți familia și prietenii bisericii să știe ce se întâmplă, astfel încât să se poată ruga mai exact pentru tine și să te poată ajuta mai bine. Oamenii pot crede că totul este în regulă cu tine când de fapt tu duci o luptă.

2. Oamenii pot crede că totul este în regulă

Trebuie să recunosc că este foarte greu să menții o relație cu cineva care nu pare să se lupte niciodată sau nu are nevoie de un umăr pentru a plânge. Cu toții avem probleme. Nimeni dintre noi nu este suficient  de bun, numai Dumnezeu. Nu există nicio ființă umană care să nu treacă prin încercări și greutăți sau să aibă  o zi proastă. Așadar, să arăți tu că nu ai nevoie de ajutor de la nimeni nu este realist.

De asemenea, poate face ca relațiile să se strice, determinând cealaltă persoană să simtă că nu îi apreciați suficient pentru a fi deschise cu ea.

3. Poți lipsi oamenii de binecuvântarea de a fi partener în lucrarea Duhului Sfânt în viața ta.

Deși Dumnezeu nu are nevoie de noi pentru a-și face lucrarea, el ne permite cu grație să ne alăturăm lui în ceea ce face. Unul dintre aceste moduri este prin rugăciune. Este un privilegiu și o binecuvântare imensă să ajung să mă rog pentru prietenii mei și familiile bisericii! Este atât de nemaipomenit să te rogi pentru o nevoie specifică și apoi să vezi cum lucrează Dumnezeu – să știi că Dumnezeu te aude și că prietenul tău este binecuvântat și ajutat! Biblia le spune creștinilor să-și poarte unii altora sarcinile și prietenii tăi își doresc să facă asta pentru tine!!

4. Îți lipsește puterea rugăciunilor celorlalți din viața ta.

Iacov spune că „ Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit.” (Iacov 5:16), deci cu cât ai  mai mulți prieteni care se  roagă pentru tine, cu atât mai bine.

5. Îi răpești lui  Dumnezeu laudele și mulțumirea.

Când am onoarea de a mă ruga pentru cineva și apoi văd binecuvântarea  că El a răspuns rugăciuni, imediat îl laud pe Dumnezeu pentru asta !!

Pavel le scrie credincioșilor din Corint: “ Voi înşivă ne veţi ajuta cu rugăciunile voastre, pentru ca binefacerea făcută nouă prin rugăciunile multora să fie pentru mulţi un prilej de mulţumiri lui Dumnezeu pentru noi”. (2 Corinteni 1:11). Când alții ajung să se roage pentru tine, Dumnezeu primește toată gloria !!

Și acesta este cel mai excelent motiv pentru a cere ajutor prin rugăciune!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags