Blog

iun. 24, 2020 02:00am
Zece motive ca să fi fericit și cum poți ajunge acolo
352 Views

„Considerăm că aceste adevăruri sunt de la sine înțeles, că toți oamenii sunt creați egali, că sunt înzestrați de Creatorul lor cu anumite drepturi inegalabile, că printre acestea se află Viața, Libertatea și urmărirea Fericirii.”

(Nu, Jefferson nu era tocmai rău la gramatică. Era la modă să valorifici substantivele importante acum 250 de ani; Prin urmare, Fericirea, nu fericirea.)

Dacă ești american, este posibil să fi memorat aceste rânduri ale lui la Thomas Jefferson, care a redactat Declarația de Independență în 1776. Practic, acel document faimos  a fost  începutul unei noi națiuni, o nouă republică, se născuse.

Dar care sunt aceste „drepturi ”? Sunt drepturi de care nu puteți fi „înstrăinat”, refuzat sau să vă fie luate.

Și ce este „urmărirea fericirii”? Aparent, în această lume iluminată, dacă te simți bine- fă-o, Fericirea poate fi  ceea ce  „simți” sau „crezi” că  te  face fericit.

Destul de deschis, dar asta este astăzi lumea noastră progresistă!

Este probabil ca lucrurile care mă fac pe mine fericit să nu te facă pe tine fericit, dar există anumite lucruri pe care le putem conveni despre fericire:

 . . . Toată lumea vrea și  o urmărește.

 . . . Toată lumea crede că o merită.

 . . . Nu toată lumea reușește.

 . . . Chiar și o persoană fericită va avea momente nefericite.

Există tot felul de  bloguri, liste și sondaje despre ceea ce îi face pe oameni fericiți, la ce sisteme de credințe aderă oamenii fericiți și cum poți avea o viață împlinită.

Nu există nicio îndoială că oamenii doresc  Fericirea, iar mediul social a făcut să pară că toată lumea este fericită tot timpul. Acest sentiment fals al eșecului propriu de a fi fericit este, din păcate, motivul pentru care oamenii decid că nu mai pot trăi și vor să-și ia viața.

Îmi pare copleșitor  de rău când aud de aceste sinucideri, pentru că mă gândesc: „Dacă ai fi știut cât de profund, cât de nemăsurată, cât de perfectă și pură este dragostea lui Isus pentru tine!”

Nu, nu există nicio modalitate în care cineva poate fi fericit tot timpul, dar ca o persoană fericită, tot ce pot face este să mărturisesc despre ea. Povestea mea, mărturia mea nu o poate lua nimeni de la mine. Este reală și este bună,  iat-o:

Sunt fericit doar din cauza lui Isus Hristos.

Cea mai controversată figură din toate timpurile este Mântuitorul lumii și, de fapt, nu a venit pe pământ pentru a-i face pe oameni fericiți, ci pentru a oferi iertare și eliberarea din robia păcatului.

Acea parte a călătoriei mele spre Fericire se referea la coborârea pe o mulțime de drumuri fără ieșire și vinovăția rezultată din acel păcat. Dar m-a iertat, eliberat definitiv de acel păcat, mi-a șters  făcându-mă curat și m-a eliberat de robia păcatului.

Iată motivele pentru care am fost, sunt și voi fi fericit chiar și în perioadele extrem de dificile:

1. Când am decis să-l las pe Isus să preia controlul asupra vieții mele, m-a umplut de Duhul său care este responsabil de confortul, pacea, conștiința mea și multe alte lucruri.

2. Predarea vieții mele Lui mi-a permis să fiu lipsit de probleme pe moment și să-mi ia de pe umeri povara vinovăției.

3. Deși nu merit harul și pacea, acest cadou mi-a fost dat a cu 2.000 de ani înainte de a exista chiar.

4. Fiind creștin și ascultând cuvintele și învățăturile lui Isus, m-a învățat să iubesc și să-i slujesc pe ceilalți.

5. Slujirea celorlalți (ceea ce rareori o fac bine) și a mă pune ultimul pe listă mă împiedică să fiu la fel de concentrată pe sine, cum aș fi altfel.

6. Numărul cinci conține două porunci din Biblie pe care sunt binecuvântat și onorat să le ascult deoarece Biblia relatează cea mai mare poveste de dragoste spusă vreodată.

7. În timp ce lumea spune că creștinii sunt provinciali și plini de ură, pot depune mărturie că cei care și-au dat întreaga viață Lui sunt cei mai iubitori și cel mai puțin plini de ură din lume.

8. Mesajul lui Isus este despre iubirea vrăjmașilor  și despre dorința de a face acea iubire cunoscută unei lumi pline de oameni care au nevoie de speranță și Fericire.

9. Când am gânduri de îngrijorare, pot merge la Dumnezeu cu ele și simt o pace supranaturală care depășește orice, poate că  un ne-creștin  nu poate să  înțeleagă vreodată.

10. Întrucât viața mea nu este a mea, ci a lui Dumnezeu, pot revendica victoria asupra oricărei probleme din viață, chiar și a celor mai devastatoare.

Îl cunosc pe Isus și purtarea Lui  de grijă de 45 de ani, iar prezența lui în viața mea este tangibilă și reală din momentul în care mă trezesc până mă culc. Nu este un sentiment sau o credință, ci o prezență. . .

îmi dă fiorii când mă închin la el,

face ca lacrimile să vină când mă rog și

mă ajută să iubesc oamenii pe care îi slujesc.

Cum poți  afla mai multe despre un astfel de mesaj de speranță? Găsiți  scrisoarea de dragoste a lui Dumnezeu din Biblie și citiți primele patru cărți ale Noului Testament. Dacă ați auzit despre Biblie că este o carte veche, irelevantă, cu o mulțime de reguli care trebuie să le împliniți, pregătiți-vă să fiți aruncați în dragostea și harul pe care îl veți găsi acolo.

Nu sunt sigur că Fericirea este un „drept”, domnule Jefferson, dar știu că nu poate fi înlăturat niciodată atunci când v-ați predat viața lui Isus Hristos.

Dar sunt sigur că Fericirea este o alegere pe care am făcut-o cu câțiva ani în urmă și una pe care vă încurajez să o luați în considerare și voi astăzi.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags