Blog

iun. 19, 2020 02:00am
8 răspunsuri greșite în conflict și anxietate
356 Views

În Filipeni  4:6 găsim scris, “Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri ”. Traducerea este literalmente “nu fiți îngrijorați”. Poartă ideea de a fi tras în direcții diferite. Warren Wiersbe spune: „Speranțele noastre ne trag într-o direcție; fricile noastre ne trag în direcția opusă; și așa suntem sfâșiați! ”

Chiar și în timpul acestei pandemii mortale și a temerilor care rezultă, noi creștinii, în special liderilor, ni se amintește să nu permitem îngrijorarea să ne controleze! În fiecare domeniu al vieții noastre, vor exista momente  de neliniștite și modul în care reacționăm în acele momente, poate  să ne zidească sau să ne facă să ne prăbușim.

Wiersbe abordează această provocare: „Din punct de vedere spiritual, îngrijorarea este gândirea greșită (mintea) și sentimentul greșit (inima) cu privire la circumstanțe, oameni și lucruri. Grija este cel mai mare hoț de bucurie. Cu toate acestea, nu ne este suficient să ne spunem să renunțăm la îngrijorare, deoarece asta nu va prinde niciodată hoțul. Grija este o „slujbă din interior” și este nevoie de mai mult decât de bune intenții pentru a obține victoria asupra ei.” Bine zis!

Edwin Friedman spune acest lucru despre anxietate, „În măsura în care liderii. . . pot menține o prezență neanxioasă într-un câmp de anxietate puternic energizat, pot avea aceleași efecte asupra acelui câmp pe care transformatoarele îl au într-un circuit electric. ” Transformatoarele cresc sau reduc puterea și dacă sunteți lider, trebuie să vă dați seama de responsabilitatea dvs. în acest domeniu. A rămâne rece, cerebral și controlat poate fi uneori mai ușor spus decât făcut. Realitatea este că ne putem deteriora capacitatea de a conduce prin modul în care reacționăm și gestionăm viața în oala cu presiune.

Frica este adesea mai puternică decât realitatea! De prea multe ori mințile și emoțiile noastre sar la cele mai proaste scenarii posibile. De fapt, cele mai grave temeri ale tale nu se împlinesc de cele mai multe ori. În Biserica Unstuck, Tony Morgan spune: „Acesta este un alt exemplu despre modul în care mândria este dușmanul curajului. Când frica sau îngrijorarea îmi pătrund în gânduri, recunosc că cred că sunt sub control. ”

Liderii creștini trebuie să aibă curaj să asculte de Hristos și să urmeze calea pe care Dumnezeu ne conduce chiar atunci când oamenii nu înțeleg, decid să critice și / sau chiar să ne atace!

Autorul și pastorul Charles Stone dezvăluie cele opt răspunsuri date  de anxietatea cronică în cartea sa People Pleasing Pastors. Fiecare descrie modul în care suntem tentați să răspundem atunci când emoțiile noastre ne determină să reacționăm cu o postură foarte defensivă și rănită. Suntem mult mai susceptibili de a reacționa într-un mod nebiblic atunci când suntem obosiți, furioși, răniți sau sub atac verbal. Trebuie să învățăm cum să rămânem calmi sub presiune și să evităm fierberea. Prejudiciul poate împiedica înaintarea lucrării împărăției lui Dumnezeu.

Iată acele răspunsuri incorecte sub stresul conflictelor, atacurilor, dezamăgirilor și negativității:

# 1 Luptă-te și tu –  Le permitem emoțiilor noastre să ne determine să nu mai gândim clar și, prin urmare, alegem să ne retragem și să ne apărăm cu orice preț.

# 2 Fugi – și decide să te îndepărtezi de ceilalți ori de câte ori începe să crească tensiunea. Preferința este să ieși și să te îndepărtezi de ea, dar, din păcate, tensiunea nu dispare până nu este confruntată.

# 3 Înghețare – Când suntem prinși cu garda jos, ispita este să nu luăm nicio poziție deloc. Trebuie să rămânem neutri și să îi facem pe toți fericiți!

# 4 Aliarea cu cei ce te critică – Deviza lor este că este mai bine să li se alăture decât să stai împotriva lor. În mod normal, sfârșești prin a-ți compromite convingerile și vei căuta unitatea cu orice preț, ceea ce nu aduce niciodată unitate.

# 5 Rezolvă – Începem să vorbim cu toată lumea despre problemă, căutăm sprijinul tutror fără să-l confruntăm niciodată pe cel care creează problema. Așa am gestionat eu conflictul în liceu.

# 6 Rezolvarea care ne epuizează – Se străduiesc să facă performanțe pentru a remedia problemele tuturor celorlalți. Din păcate, îi înnebunesc pe toți.

# 7 Zbatere – Această poziție ne determină să devenim pasivi și începem să luăm în considerare renunțarea. Nu suntem performanți și nu abordăm problema. De multe ori ne gândim că dacă o ignorăm va dispărea. Dar adevărul este că, de obicei, se înrăutățește.

In cele din urmă, Stone folosește trei cuvinte pentru a descrie ceea ce ar putea cea mai periculoasă ispită a vieții noastre spirituale:

# 8 Mâncarea, adulterul și banii– Aceasta este momentul în care cedăm impulsurilor necorespunzătoare pentru a satisface sau pacifica răul emoțional. Ne orientăm spre mâncare pentru a ne liniști, cheltuim impulsiv,sau ne plecăm spre pornografie sau un alt păcat sexual.

Dacă nu suntem în pas cu Duhul Sfânt (Galateni 5:25), putem căuta cu ușurință în locurile greșite satisfacție și bucurie.

Unde și către cine te vei indrepta când anxietatea încearcă să-ți controleze emoțiile? Mai ales când ești copleșit și emoțiile tale și ele te determină să nu gândești biblic. Filipeni 4: 6-8 ne oferă formula prin care putem persevera în aceste momente provocatoare

Pe primul loc este rugăciunea!  Stai singur cu Domnul și plange inaintea Lui. Liniștea este precondiția prezenței sale! Rezista tentației de a fi distras și concentrează-te pe cine este Dumnezeu!

Pe al doilea loc este păzirea gandurilor! Cineva a spus: „Gândurile mele provoacă sentimente. Sentimentele mele provoacă intenții. Intențiile mele devin acțiuni. Acțiunile mele formează obiceiuri. Obiceiurile mele creează un stil de viață. ”

Asigură-te că gândurile tale sunt biblice! Isaia 26: 3 spune: „ Celui cu inima tare, Tu-i chezăşuieşti pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine.”

Nu vă permiteți să vă distrageți de la Dumnezeu și de la a avea ochii concentrați asupra Lui, chiar și în bătălii!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags