Blog

iun. 17, 2020 02:00am
Ce face Dumnezeu cu această criză?
363 Views

Cei mai mulți dintre noi ar recunoaște că trăim în vremuri care sunt diferite de orice am cunoscut vreodată. Atât de diferit, de fapt, că de abia așteptăm ca acest timp de carantină să se termine și ca lucrurile să revină la „normal”.

Cu toate acestea, este posibil să trăim într-un moment de cotitură în istoria lumii și lucrurile vor fi mult diferite după coronavirus decât au fost înainte de coronavirus.

Unii au numit acest timp care se apropie drept „noul anormal”.

După ce am vorbit cu mulți pastori și am citit multe postări, am descoperit că mulți credincioși simt că Dumnezeu face ceva acum. Sunt total de acord! Dumnezeu nu stă niciodată nemișcat!

În urma acestei pandemii mondiale, am fost întrebat în mod repetat dacă Biblia vorbește depre astfel de momente. Și răspund da, sigur că da.

 În Luca găsim scris cuvintele  pe care Isus le-a spus: „ Pe alocuri vor fi mari cutremure de pământ, foamete şi ciumi, vor fi arătări înspăimântătoare şi semne mari în cer.”(Luca 21:11).

Cuvântul grecesc loimos este tradus în acest verset ca „pestilențe” și înseamnă „ciumă” sau „boală”. Prin urmare, este posibil ca Domnul nostru să se refere la boli precum coronavirusul.

În timp ce am studiat cu credință Scriptura și am predicat în ultimii 48 de ani, am observat că Dumnezeu permite să se întample ceva care pare să împlinească profeția biblică. În acele momente, se pare că ne îndreptam rapid spre răpirea sfinților.

Apoi, pare că Dumnezeu ar apăsa butonul „pauză” și mișcarea noastră spre răpire ar părea să încetinească. Evident, Dumnezeu încă lucrează, dar o face “în spatele scenei”.

Se pare că în prezent avem o altă „pauză” în calendarul profetic al lui Dumnezeu. Dumnezeu lucrează, dar o face în principal în culise. De exemplu, multe biserici fie transmit live serviciile lor de închinare de pe site-urile lor web, fie utilizează Facebook Live pentru a-și transmite serviciile către lume.

O biserică pe care o cunosc a descoperit că în prima duminică când și-au difuzat serviciile online, au avut de șapte ori numarul de participanți față de prezența lor săptămânală dinainte și aceștia erau din 17 țări.

Un pastor al unei mega-biserici a raportat că, într-o duminică recentă, 400.000 de oameni din 85 de țări s-au conectat la serviciile lor prin live stream. Aceste lucruri nu se întâmplă doar în dou biserici izolate – aceasta este norma.

Da, în aceste vremuri tulburătoare, Dumnezeu lucrează în culise ducându-și Cuvântul în lume!

În viitorul apropiat, Dumnezeu va apăsa din nou pe butonul „play” și vom vedea alte profeții împlinite. Deoarece nu știm când se va întoarce Hristos (Matei 24:36; Marcu 13:32). Să presupunem pentru o clipă că aceasta este ultima „pauză” din calendarul profetic al lui Dumnezeu.

Dacă este, și ar putea fi foarte bine, ce ar trebui să facă copiii lui Dumnezeu în acest timp?

Fiecare dintre noi ar trebui să folosească acest timp pentru a ne întări relația Dumnezeu.

Dacă nu suntem mai aproape de Domnul când ieșim din pandemia coronavirusului decât atunci când am intrat în pandemie – ceva nu este în regulă! Dacă aceasta este ultima „pauză” din calendarul profetic al lui Dumnezeu, atunci ne putem aștepta pe deplin la zile mai grele în viitorul nu prea îndepărtat. Dacă nu suntem apropiați de Domnul nostru, este posibil să dăm greș (1 Ioan 2:28) în aceste zile dificile care vin (2 Timotei 3: 1-9).

În al doilea rând, atunci când bisericile noastre încep să se întâlnească din nou, ar trebui să ne concentrăm pe activitățile majore ale credinței creștine – predicarea și învățarea adevărului Cuvântului lui Dumnezeu, aplicând disciplina, rugându-ne, postind și împărtășind credința noastră cu cei nemântuiți. Este timpul ca biserica Dumnezeului Celui Viu să pună pe primul loc lucrurile importante.

Trebuie să evaluăm tot ceea ce facem în lumina primei și celei mai mari porunci: „Îl iubești pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul și cu toată mintea ta” (Matei 22:37) și în lumina  a celei de a  doua cea mai mare poruncă: „Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” (Matei 22:39).

Ca să fiu sincer, nu vreau să mă întorc la vechiul „normal”. Vreau ca acesta să fie un nou început – un „nou normal” în viața spirituală a credincioșilor. Dacă ne întoarcem la ceva – să ne întoarcem la elementele de bază ale credinței noastre

Vom fi veșnic bucuroși că am făcut-o!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags