Blog

iun. 12, 2020 02:00am
Trei moduri de a te odihni
426 Views

Alarma sună la 5:00 a.m. în fiecare dimineață.

Unele zile sunt mai greu de trezit decât altele. Tentația de a lovi butonul de amanare  își scoate capul urât și  eu lupt cu ea amintindu-mi tot ce am de făcut în ziua aceea.

Mă gândesc la cele mai grele locuri de muncă din lume. Un chirurg care a lucrat târziu noaptea pentru a termina o operație de 12 ore și s-ar întoarce la spital la patru dimineața pentru complicații? Sau un lucrător în construcții, care să ridice căramizi grele ore întregi pe caniculă? Sau poate este un lucrător de zi sau o mamă care stă acasă pentru a face școala cu patru copii.

Indiferent care este munca ta, cu toții avem ceva în comun: suntem obosiți și avem nevoie de odihnă.

“Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul şi toată oştirea lor.

 În ziua a şaptea, Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea pe care o făcuse şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.

 Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o zidise şi o făcuse.” (Geneza 2:1-3)

Dumnezeu, Creatorul universului, a avut timp să se odihnească. El chiar spune că o zi de odihnă trebuie sfințită. Aceasta înseamnă că „ziua de odihnă” sau ceea ce o cunoaștem așa cum este, sabatul, trebuie să fie pusă deoparte pentru sfințire.

Așadar, când duminica ne relaxăm, nu ne odihnim doar în beneficiul nostru; ne odihnim să ne supunem ascultării de Dumnezeu.

Iată, așadar, patru lucruri pe care le poți face pe măsură ce vei obține odihna atât de necesară.

REÎNCĂRCĂ-TE. Este minunat să fii ocupat uneori și să te preocupi mult de muncă. Dar dacă bateriile noastre funcționează pe minim, trebuie să ne conectăm la o priză.

Fără un impuls, este ca și cum ai începe o zi fără o ceașcă de cafea. Puteți fi lent, creierul s-ar putea să nu gândească atât de repede cât ar fi nevoie și este ca și cum ziua se desfășoară cu încetinitorul.


Psalmul 73:26 spune “Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.”

Amintiți-vă acest lucru atunci când vă odihniți, pentru că ar trebui să ne odihnim în Dumnezeu. El este cel care controlează și El inspiră viață în noi atunci când căutăm adevărul Său în Cuvântul Său.

EXAMINEAZĂ-TE.  Verifică-ți inima – seamănă cu lumea sau cu Dumnezeu? Facem ceea ce vrem noi să facem sau suntem adăpostiți în ceea ce este planul lui Dumnezeu pentru noi?

Nu uitați, scopurile, căile și planurile lui Dumnezeu sunt întotdeauna mai bune decât orice credem noi că vrem de la această viață. Odihnește-te în voia Lui – nu a ta.

Psalmul 139:1-3 spune, “Doamne, Tu mă cercetezi de aproape şi mă cunoşti,

ştii când stau jos şi când mă scol şi de departe îmi pătrunzi gândul.

 Ştii când umblu şi când mă culc şi cunoşti toate căile mele.”

PREDĂ-TE.  După ce ne examinăm inimile și ne dăm seama că ne-am pus propriile noastre dorințe și planuri înainte de Dumnezeu, trebuie să ne predăm Lui.

Care sunt lucrurile care trebuie sa le predai astăzi? Ce te epuizează?

El îți poate oferi odihnă dacă renunți la control.

Matei 11:28 spune , “Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.”

Când ne odihnim în prezența lui Dumnezeu, El ni-se face cunoscut. Suntem inundați de amintiri a tot ceea ce a făcut El pentru noi în trecut și de toate promisiunile pe care le-a făcut pentru viitor.

El este Dumnezeu.

El domneste pentru totdeauna.

Odihnește-te în El!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags