Blog

iun. 10, 2020 02:00am
Ce vrei sa fac ?!
355 Views

La doar câteva luni după ce am fost angajat la KAIT-TV în calitate de reporter, directorul meu de știri, Randy, m-a întrebat cum mă simt în legătură cu participarea la emisiunea de dimineață. Erau interesați să facă filmări live pentru a surprinde anumite evenimente, starea  traficului, starea vremii , pe măsură ce se desfăsurau.

Am spus sigur că da!

În fiecare dimineață, Keith și cu mine încărcam mașina cu echipament și porneam. Nu multe noutăți se întâmplă la cinci dimineața, așa că de multe ori a trebuit să improvizăm. Am făcut săptămâni tematice, punând în evidență diferite sărbători și anotimpuri: o săptămână de spa pentru Ziua Mamei, săptămâna de vânătoare și pescuit pentru Ziua Tatălui, călăritul și rodeo și alțele.

De obicei, Keith mă făcea să fac ceva nebunesc ca să obțin un „wow” din partea spectatorilor și îmi spuneam constant: „ Ce vrei să fac ?!”

Intr-una  din săptămâni am avut tema „înalță-te sus” și am evidențiat diferite tipuri de aeronave și organizații. Într-o zi, am fost în aer într-un avion planor. Nu avea motor.

În altă zi, am fost la Camp Robinson în Little Rock aflând despre eradicarea drogurilor din elicopter.

V-am spus oare că am rău de înălțime?

Așadar, suntem în elicopter, zburând peste câmpuri când pilotul mi-a spus: „Ia manșa”.

Keith a spus: „Da, ar fi minunat, fă o!”

Desigur, răspunsul meu a fost: „ ce vrei să fac ?!”

Noe s-ar fi putut simți la fel când Dumnezeu i-a cerut să construiască o barcă mare care i-ar fi luat un secol să o construiască.

Noe a fost un om care a găsit favoarea lui Dumnezeu în timp ce toți ceilalți oameni din întreaga lume au părăsit  pe Domnul.

Dumnezeu îi spune lui Noe despre viitoarea distrugere prin ploaie (apropo, ploaia încă nu exista) și promite să-l salveze pe Noe și familia sa printr-o barcă. Da – o barcă.

Poate că în acest moment Noe ar fi putut să răspundă spunând: „Da, sigur, Dumnezeu… Dar uhm ce este o barcă? Ce este ploia? Cum o să aduc toate animalele în această această chestie? ”

Dar tot ce știm este că Noe a început  munca după ce Dumnezeu i-a dat instrucțiunile. Găsim asta scris în  Geneza șase.

“Fă-ţi o corabie din lemn de gofer (chiparos); corabia aceasta s-o împarţi în cămăruţe şi s-o tencuieşti cu smoală pe dinăuntru şi pe dinafară. Iată cum s-o faci: corabia să aibă trei sute de coţi în lungime, cincizeci de coţi în lăţime şi treizeci de coţi în înălţime. Să faci corabiei o fereastră, sus, lată de un cot; uşa s-o pui în latura corabiei şi să faci un rând de cămări jos, altul la mijloc şi altul sus.  Şi iată că Eu am să fac să vină un potop de ape pe pământ, ca să nimicească orice făptură de sub cer care are suflare de viaţă; tot ce este pe pământ va pieri.

 Dar cu tine fac un legământ: să intri în corabie, tu şi fiii tăi, nevastă-ta şi nevestele fiilor tăi împreună cu tine. Din tot ce trăieşte, din orice făptură, să iei în corabie câte două din fiecare soi, ca să le ţii vii cu tine: să fie o parte bărbătească şi o parte femeiască. Din păsări după soiul lor, din vite după soiul lor şi din toate târâtoarele de pe pământ după soiul lor, să vină la tine înăuntru câte două din fiecare soi, ca să le ţii cu viaţă. Şi tu ia-ţi din toate bucatele care se mănâncă şi fă-ţi merinde din ele, ca să-ţi slujească de hrană ţie şi lor.”Aşa a şi făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu.” (Geneza 6:14-21)

Vă dați seama cât de MARE este acest lucru?

În urmă cu câțiva ani, o replică a corabiei a fost construită în Kentucky pentru ca  oamenii să o poată vedea și aceasta arcă este masivă! Dar fiecare detaliu, fiecare centimetru pătrat al corabiei a fost proiectat de Dumnezeu. Noe era doar constructorul.

 Tu ce ai fi făcut?

La ce te-ai fi gândit dacă Dumnezeu ți-ar fi spus  să construiești așa ceva?

Ai fi spus: „ Ce vrei să fac ?!”

Dar Noe nu a făcut asta.

“Aşa a şi făcut Noe: a făcut tot ce-i poruncise Dumnezeu.”(Geneza 6:22)

Noe  nu s-a plâns.

Noe nu l-a luat pe Dumnezeu la întrebari.

Noe a ascultat și a arătat că este un adevărat om al  credinței.

Și tu? Ce ți-a spus Dumnezeu ție să faci și care a fost răspunsul tău?

A nu răspunde este  și acesta  un răspuns.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags