Blog

iun. 08, 2020 20:29pm
Un turn tare în furtunile vieții
546 Views

Cu câțiva ani în urmă, zburam înapoi la Dallas din Lubbock, Texas, când am experimentat de departe cel mai turbulent zbor în care am fost vreodată.

A fost ca și cum ai călători cu un “roller coaster”, cu excepția faptului că nu puteai vedea înainte. Compartimentele bagajelor s-au  deschis și bagajele de mână au căzut, pasagerii erau izbiți și apoi aruncați pe culoar. Zborul a fost atât de dur, încât măștile de oxigen s-au declanșat și literalmente au căzut în fața noastră.

Privind pe fereastră, nu am putut vedea nimic, cu excepția unor fulgere ocazionale.

Avionul se balansa, se rostogolea, se scufunda, se scutura și se simțea ca urma să se destrame.

În aceea perioadă de turbulență, pilotul a intrat și a spus: „Doamnelor și domnilor, trecem prin niște turbulențe”. M-am gândit : „Niște turbulențe! Asta trebuie să fie cea mai mare subestimare pe care am auzit-o vreodată! ”

Pilotul a continuat: „Va trebui să facem înconjurul aeroportului Dallas / Fort Worth pentru a aștepta  pentru condiții adecvate de aterizare. Doamnelor și domnilor, nu tgrebuie să vă îngrijorați de nimic. Suntem în legătură cu turnul și ne asigură că furtuna va trece în câteva minute. ”

Când pilotul a spus că era în contact cu „turnul”, se referea la turnul de control de pe Aeroportul Internațional Dallas / Fort Worth. Deși zburam printr-o furtună teribilă, turnul ne-a ghidat spre pista aeroportului, spre siguranță și spre o aterizare în siguranță.

Astăzi, lumea este într-o furtună.

Nu putem vedea pe ferestre.

Cu toții ne învârtim în cercuri.

Dar trebuie să ne amintim ca și credincioși ai Domnul Isus Hristos că și noi avem un „turn tare”. Cel care stă în „turnul înalt” cunoaște fiecare avion, fiecare pasager și fiecare furtună.

“Binecuvântat să fie Domnul, Stânca mea, care-mi deprinde mâinile la luptă, degetele la bătălie, Binefăcătorul meu şi Cetăţuia mea, Turnul meu de scăpare şi Izbăvitorul meu, Scutul meu de adăpost, care-mi supune pe poporul meu.” (Psalmul 144:1-2)

Același Dumnezeu care l-a păzit  pe David, veghează astăzi  și asupra ta. Uneori plâng din cauza a ceea ce face Dumnezeu – dar am încredere în El! Există momente în care aș dori ca Dumnezeu să nu facă ceea ce face – dar am încredere în el!

Cartea lui Iov vorbește despre suferința umană, dar nu ne spune niciodată de ce suferă cei drepți. Dumnezeu nu i-a spus niciodată lui Iov de ce acele încercări au venit asupra lui. El nu a primit nicio mângâiere din cuvintele celor trei așa-numiții „prieteni” ai lui, deoarece mintea umană nu poate răspunde la misterul suferinței. Mai târziu, a venit un tânăr pe nume Elifaz și a încercat să-l mângâie pe Iov, dar și el a eșuat.

Pavel era la fel de confuz cu privire la evenimentele vieții ca și noi. El s-a referit la evenimentele din această viață drept „ taina fărădelegii” (2 Tesaloniceni 2: 7).

Tu și cu mine, cu abilitățile noastre naturale și cu forța noastră, nu putem înfrunta problemele cu care ne vom confrunta.

Angel Martinez a spus: „Dacă nu avem în noi ceea ce este deasupra noastră, vom fi învinși de ceea ce este în jurul nostru.”

Dacă nu avem Duhul Dumnezeului Cel Viu în noi, vom fi învinși de încercările vieții.

Dacă nu avem credință în turnul nostru tare, furtunile vieții ne vor mătura sau vom încremenii când va exista turbulență.

Un creștin este puternic atunci când îl crede pe Dumnezeu. Pentru a ne distruge, Satana ne va fura credința în Dumnezeu și o va înlocui cu semințe de îndoială. Amintiți-vă cuvintele lui Isus, “Hoţul nu vine decât să fure, să înjunghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug.” (Ioan 10:10).

Slavă Domnului că viața creștină nu depinde de puterea creștinului!

Tăria și puterea vieții creștine este credința noastră în promisiunile lui Dumnezeu.

Pe măsură ce îți vei exercita credința, vei deveni de nebiruit. Isus a spus „Adevărat vă spun că, dacă aţi avea credinţă cât un grăunte de muştar, aţi zice muntelui acestuia: ‘Mută-te de aici colo’, şi s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinţă. (Matei 17:20).

Un credincios este mântuit prin credință, dar un credincios trebuie deasemenea să trăiască  prin credință. “ Deoarece în ea este descoperită o neprihănire pe care o dă Dumnezeu prin credinţă şi care duce la credinţă, după cum este scris: „Cel neprihănit va trăi prin credinţă.” (Romani1:17).  

Într-o zi norii  se vor ridica și vom vedea „aeroportul”. Și când vom face acest lucru, vom înțelege ce ar fi trebuit să înțelegem de-a lungul timpului – Cel din „turnul tare” a văzut întreaga noastră viață și a știut exact ce face!

Unul dintre cei mai înțelepți oameni care au trăit vreodată a scris aceste cuvinte în urmă cu trei mii de ani:

“Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. Averea este o cetate întărită pentru cel bogat; în închipuirea lui, ea este un zid înalt.”(Proverbe 18:10-12)

Solomon a spus că cei drepți au încredere în Dumnezeu și cei nedrepți au încredere în bogățiile lor și cred că sunt mai presus de rău.

Solomon are dreptate.

Trebuie să ne dăm seama că Dumnezeu este singura sursă a încrederii noastre.

Există trei elemente fundamentale ale încrederii:

  • Predictibilitate. Comportamentul lui Dumnezeu este în concordanță cu natura sa dreaptă. Prin urmare, el este demn de încrederea noastră, deoarece orice face el este neprihănit.
  • Dependența. Dumnezeu nu ne va lăsa niciodată părăsiți  sau să ne părăsească (Matei 28:20).
  • Credința. Unul dintre scopurile lui Dumnezeu care ne prezintă experiențele diferitelor personaje din Biblie este să arate credincioșia Sa continuă față de oameni, ceea ce garantează credința continuă față de poporul său în prezent și în viitor. Aceste evenimente sunt semințele din care  va crește încredera noastră fapt ce ne va  permite să înaintăm spre un viitor incert.

Deoarece Dumnezeu este atât predictibil, cât și demn de încredere, avem asigurarea că comportamentul său viitor va reflecta comportamentul său trecut.

Prin urmare, te poți încrede în Dumnezeu căci El nu va da greș niciodată.

Solomon a spus: „Încredere în Domnul din toată inima ta…” (Proverbe 3: 5).

Dacă nu te vei încrede în Dumnezeu, atunci ce vei face? A lua lucrurile în propriile mâini este sinucidere spirituală!

Când ai întors spatele lui Dumnezeu ai ieșit învingător?

Unii se întreabă: „Unde este Dumnezeu în toate acestea?”

Dumnezeu este:

• În același loc în care a murit Fiul său pe cruce.

• În milioanele de oameni care vin în ajutor oferindu-si din timpul lor, oferind  mâncare celor flămânzi și bani pentru a ajuta.

Dumnezeu se află în „turnul său tare”.

Astăzi mă rog ca națiunea noastră să fie unită. Dar și mai important, mă rog ca națiunea noastră să se întoarcă  cu fața la Dumnezeu.

* Ideea pentru acest articol a fost luată dintr-o predică intitulată „My High Tower” de Jack Hyles.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags