Blog

iun. 04, 2020 02:00am
Bărbați creștini: Care este declarația de misiune a familiei voastre?
535 Views

Fundația oricărei operațiuni de afaceri este un cadru mental sănătos care stă la baza direcției companiei. Menținerea unui curs robust depinde de un model specific de gândire, și acesta este motivul pentru care multe companii oferă și consolidează cu în primul rând o declarație de viziune / misiune și un set de valori de bază.

Aceste declarații și valori acționează ca niște bannere ale adevărului pentru companie, o modalitate de a aduce orice deviant înapoi la modul adecvat de a gândi și de a acționa și servesc ca măsură de protecție împotriva corupției.

Pe scurt, administrăm companiile și bisericile noastre pe baza declarațiilor de misiune și a valorilor de bază și, de obicei, sunt puse undeva pentru a le vedea și a reflecta la ele. Acestea ajută în a ține pe toată lumea concentrată pe lucrurile care contecază cel mai mult.

Întrebarea mea este: de ce nu facem la fel în familiile noastre?

Este timpul. Dumnezeu îi cheamă pe toți oamenii de pretutindeni să muncească din greu ca și capi ai familiilor lor.

În calitate de bărbați, trebuie să ne iubim soțiile și copiii, oferind o structură pentru ei, iar o metodă dovedită este oferirea unei viziuni / declarații de misiune vizibile și a unui set de valori pentru ca familiile noastre să le vadă și să reflecte asupra lor. Bărbați, conduceți lucrarea, dar Dumnezeu vă cheamă mai întâi să vă conduceți familia.

Iată care sunt declarațiile și valorile viziunii / misiunii familiei mele care sunt puse pe un perete din casa mea:

Viziunea asupra familiei: Să fim o familie care îl iubește pe Dumnezeu, invitând prezența sa în inimile și în casa noastră.

Misiunea familiei: Să trăim ca adevărați urmași ai lui Isus, arătând asta prin modul în care îl iubim pe Dumnezeu și pe ceilalți, chemând toți oamenii la cunoașterea lui Dumnezeu prin Hristos Isus

Valorile familiei:

1. Smerenie – Îi punem pe alții pe primul loc.

2. Onestitate – Spunem adevărul și recunoaștem când greșim.

3. Generozitate – Împărțim cu ceilalți și oferim celor care au nevoie.

4. Disciplina – Lucrăm ca pentru Domnul și pentru binele mai mare al familiei.

5. Administrație – Suntem administratori înțelepți ai lucrurilor pe care ni le dă Dumnezeu

Aceste valori oferă un mediu bun în care familia mea să crească. Sunt un tată tânăr și (cât Domnul îmi va da) am mulți ani înainte, așa că primul meu obiectiv pentru ei este să-L cunoască și să-L iubească pe Dumnezeu, deoarece știu că acest lucru va duce la bucuria și plinătatea lor în viață.

În calitate de lider, recunosc și îmi îmbrățișez responsabilitatea de a-i conduce. Pe o tablă din biroul meu, am mai multe declarații care mă readuc la o bună înțelegere despre cine sunt ca om, conducător și urmaș al lui Hristos.

Iată câteva declarații pe care le am în birou pentru reflecție:

1. Sunt un copil al lui Dumnezeu și aparțin Lui.

2. Angajamentul meu este să-L urmez pe Isus care a murit pentru mine.

3. Dumnezeu îmi va onora munca grea, smerenia, disciplina, maturitatea și dragostea.

4. Tot ceea ce fac astăzi contează în lumina eternității.

5. Fiecare moment contează, așa că duți alergarea cu sârguință și perseverență.

6. Dumnezeu mi-a dat [TIMPUL]. NU îl irosi.

7. Îmi voi trăi credința și îi voi îndrepta pe ceilalți către Isus prin modul în care vorbesc și îi tratez pe ceilalți.

8. Amintește-ți: carnea mea mă distruge, dar Duhul lui Dumnezeu îmi dă putere.

9. Ești responsabil de toată lumea de sub conducerea ta.

10. Vei fi tras la răspundere pentru toată lumea de sub conducerea ta.

Viața creștină poate fi rezumată în sintagma „muncă a iubirii”. În special pentru bărbați, avem responsabilitatea (și onoarea) de a ne conduce familiile prin crearea unui spațiu în casele noastre pentru ca prezența lui Dumnezeu să trăiască printre noi, astfel încât să poată locui bogat în inimile și mințile noastre.

Este o onoare să fiu un tată tânăr și sunt încântat pentru călătoria ce va urma. Sunt încântat să fiu mântuit de Dumnezeu, să fiu răscumpărat și să fiu folosit acum pentru a-i ajuta pe ceilalți să experimenteze plinătatea acestei vieți pe care o pot avea acum – și sunt încântat să-mi duc familia în această călătorie.

Dacă într-o zi voi deveni pastor (sper, într-o zi), voi ști mereu că Dumnezeu mă cheamă mai întâi să îmi păstoresc familia.  Cu ajutorul Domnului.  El îmi va da harul să o fac cu  multă trudă, smerenie, disciplină, maturitate și cantități enorme de iubire.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags