Blog

iun. 02, 2020 14:04pm
Dă-i lui Dumnezeu ce ai mai bun
351 Views

Dacă copilul tău duce gunoiul, își curăță camera și se oferă să-ți spele mașina, și acest  lucru vine de la  copilul care crede că este OK să nu facă baie de câteva zile, care are dezordine în camera tot timpul, care se plânge de fiecare dată când îi ceri să ajute, înseamnă că acesta nu este de obicei comportamentul lui.

Care este primul lucru la care te gândești?

„Ce vrei?”

Aceasta este întrebarea pe care le-o punem, pentru că noi îi cunoaștem.

Le cunoaștem motivele.

Le știm intențiile.

Ei fac aceste lucruri pentru că știu că noi vrem să le facă, nu pentru că  ar vrea ei să le facă.

Cain i-a făcut asta cu Dumnezeu în Geneza capitolul patru:

“Adam s-a împreunat cu nevastă-sa Eva; ea a rămas însărcinată şi a născut pe Cain. Şi a zis: „Am căpătat un om cu ajutorul Domnului!”A mai născut şi pe fratele său Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar. După o bucată de vreme, Cain a adus Domnului o jertfă de mâncare din roadele pământului. Abel a adus şi el o jertfă de mâncare din oile întâi născute ale turmei lui şi din grăsimea lor. Domnul a privit cu plăcere spre Abel şi spre jertfa lui, dar spre Cain şi spre jertfa lui n-a privit cu plăcere. Cain s-a mâniat foarte tare şi i s-a posomorât faţa. Şi Domnul a zis lui Cain: „Pentru ce te-ai mâniat şi pentru ce ţi s-a posomorât faţa?  Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.” (Geneza 4:1-7)

Când am citit prima dată acest pasaj, m-am gândit, ok, unde este greșeala? De ce nu i-a plăcut lui Dumnezeu de Cain?

Dar apoi am citit din nou.

Și din nou.

Până când am observat trei lucruri.

1. Intențiile noastre contează.

Cain și Abel aveau slujbe. Cain era fermier și Abel era păstor. Deci, la început, ne-am putea gândi, ce este greșit cu ceea ce au oferit? Amândoi i-au oferit lui Dumnezeu jertfe din ceea ce lucrau.

Să ne uităm mai îndeaproape.

Cain i-a dat lui Dumnezeu „din roadul pământului”. Nu sună foarte special, nu?

Este ca atunci când caut prin casă cadou pe care să-l dau cuiva și aleg ceva pe care mi l-a dat altcineva și mă gândesc: „Nu prea am nevoie de asta așa că o să-l dau mai departe.” (Fără a spune că nu este ceva în neregulă cu re-donarea)

Dar vedem acum de ce oferta lui Cain nu a fost un adevărat dar din inimă. El a găsit fructe pe care nu le dorea și a știut că trebuia să îi dea ceva lui Dumnezeu, așa că le-a luat și le-a oferit pentru jertfa sa.

Să ne uităm la Abel – păstorul turmei.

 Se spune că i-a dat lui Dumnezeu „porții grase de la unii dintre primii născuți ai turmei sale”. Aceasta înseamnă că i-a dat lui Dumnezeu cele mai bune oi. Intențiile lui Abel nu erau aceleași cu ale lui Cain. Abel a dat cu inima curată și dorința de a face plăcere lui Dumnezeu.

2. Dumnezeu este un Dumnezeu care oferă a doua șansă.

În versetul șase, îl vedem pe Dumnezeu confruntâdu-l pe Cain în legătură cu atitudinea și furia lui. El îi oferă lui Cain o a doua șansă de a-și lăsa păcatul.

Dar Cain nu își cere iertare. În schimb, el devine gelos pe fratele său și planuiește în inima lui să-l omoare.

3. Păcatul duce la dezastru.

„Acum Cain a spus fratelui său Abel:„ Să ieșim pe câmp. În timp ce se aflau pe câmp, Cain l-a atacat pe fratele său Abel și l-a ucis. ”

Din cauza păcatului lui, Cain a fost alungat și blestemat. Totul a început pentru că nu voia să-i dea lui Dumnezeu tot ce este mai bun.

Cum ne apropiem noi de Isus?

Mergem la biserică sau citim Biblia din datorie și pentru apariții?

Avem motivele corecte atunci când vine vorba de Dumnezeu?

Este vorba despre o religie sau despre o relație?

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags