Blog

mai 29, 2020 02:00am
Nu fi acea persoană care URĂȘTE
403 Views

Este adevărat că oamenii dificili sunt peste tot pe planetă, deoarece toată lumea a întâmpinat dificultăți și dezamăgire. Dar unii oameni tind să relaționeze mai greu decât alții. Deci, cum faci pace cu oamenii dificili din viața ta?

În primul rând, trebuie să găsești un teren comun. După cum a spus domnul Fred Rogers, „Nu este nimeni pe care să nu-l iubești odată ce i-ai auzit povestea.”

Trăim într-o epocă extrem de reacționară și volatilă. Suntem o generație de protestatari și contra-protestatari. Și, cu siguranță există și momente pentru a protesta, dar vedem prea multe imagini cu oameni în confruntări urâte cu alte persoane bazate pe o singură diferență ideologică. Sunt străini fără cunoștințe despre fondul, durerea sau punctele de vedere ale celuilalt.

Cunoașterea oamenilor – cum gândesc ei, de ce gândesc în modul în care gândesc și de ce își etalează convingerile cele mai profunde despre ei înșiși și despre lumea lor – este primul pas în relația cu oamenii dificili.

Petru a spus-o astfel. . .

Încolo, toţi să fiţi cu aceleaşi gânduri, simţind cu alţii, iubind ca fraţii, miloşi, smeriţi.  1 Petru 3: 8

Iar prin „gânduri similare”, Petru nu ne provoacă să credem la fel. Mulți oameni sunt de acord cu lucruri care nu sunt în regulă. De fapt, ne provoacă să fim agreabili și să căutăm cum să ne raportăm  unul față de celălalt. Cum să ne raportăm este poarta de intrare într-o nouă relație cu cineva pe care nu îl cunoșteam până atunci, iar relațiile apar acolo unde se întâmplă schimbări reale.

Veți vedea în următoarele câteva luni  oameni complect străini, spunând și făcând lucruri care nu au niciun sens pentru dvs.  Decideți, înainte de a evalua starea spirituală a inimii lor, să aflați ceva despre ei. Nu puteți spune că i-ați iubit până nu ați reușit să îi iubiți cu adevărat.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags