Blog

mai 27, 2020 02:00am
Ce reflectă viața ta?
514 Views

Zilele trecute am observat că soția mea a folosit mai des cuvântul prețios. O cunosc de peste doisprezece ani și nu-mi amintesc ca acest cuvânt să facă parte din vocabularul ei. „Ea este prețioasă.” „Este prețios.” „Cât de prețios!” Aceste fraze păreau a fi ceva la ordinea zilei.

Așa că, într-o zi, am întrebat-o: „ Pe cine știi că folosește cuvântul prețios?” A numit repede un prieten cu care a petrecut mult timp. În mod evident, ea imitase inconștient limbajul unui prieten drag.

Am făcut si eu la fel. Spuneam „nicio problemă”, dar acum mi-am luat obiceiul să spun „fără griji”. Îi pot mulțumi prietenului meu Doug pentru asta!

Ideea: devenim ca cei pe care îi vedem.

Când petreci timp cu cineva, există o tendință naturală de a deveni ca acea persoană. Petru și Ioan au experimentat acest lucru. Au petrecut trei ani cu Isus privindu-i fiecare mișcare, ascultând fiecare cuvânt și lipindu-se de fiecare acțiune. Iar viața lor  reflecta aceasta. Alții au observat-o:

“Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând, şi au priceput că fuseseră cu Isus..” (Fapte 4:13)

De fapt, chiar și după ce Isus nu mai era cu ei, Petru și Ioan au fost recunoscuți că au fost alături de Isus. Nu au fost recunoscuți pentru că au știut despre Isus. Ei au fost recunoscuți că au fost alături de Isus.

Ați fost cu Isus în ultima vreme? Dacă vrem ca viețile noastre să reflecte Lumina lui Hristos într-o lume întunecată, este imperativ să petrecem timp cu Dumnezeu. Isus ne-a spus că nu putem da roade decât dacă rămânem în El (Ioan 15: 4).

Permiteți-mi să vă încurajez să petreceți zilnic timp cu Domnul. Petreceți-vă timp în Biblie. Ascultați lucrurile pe care trebuie să vi le spună individual. Rămâi în el. Imită-i obiceiurile. Cu cât petreci mai mult timp cu Dumnezeu, cu atât vei putea reflecta asemănarea lui la cei din jurul tău.

Fie ca alții să ne poată recunoaște în noi ca suntem cu Isus!

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags