Blog

mai 26, 2020 02:00am
Rugăciunea este mult mai mult decât crezi
515 Views

Dumnezeu este Mare

Dumnezeu e bun

Să-i mulțumim pentru mâncarea noastră.

Amin”

Când eu și fratele meu eram mici, ne împărțeam spunând această rugăciune la fiecare masă.  Nu a însemnat mare lucru, dar am înțeles că este pentru ca Dumnezeu ca audă și să fie mulțumit.

Rugăciunile mele sună foarte diferit acum și, în mare parte, sunt „fără  cuvinte„, de fapt. De cele mai multe ori, s-au simțit goale, solicitante și lipsite de sens de-a lungul deceniilor din viața mea, chiar dacă am promis „să o fac mai bine”.

Cum să „faceți” rugăciunea mai bine este subiectul a nenumărate cărți și există și mai multe cărți devoționale zilnice care vă pot ajuta să vă inspirați. Dar se pare că este cea mai neglijată disciplină creștină dintre toate și acest creștin se regăsește în ea. . .

Deci, dacă rugăciunea este doar o conversație cu Dumnezeu, de ce este atât de dificilă?

Recent am citit cea mai cuprinzătoare și mai edificatoare explicație a rugăciunii și mi-a schimbat enorm perspectiva. În cartea sa de devotionale zilnice New Morning Mercies, Paul David Tripp explică rugăciunea în formă de listă, precizând că, în primul rând, rugăciunea este un act de închinare, apoi enumeră cele șapte motive:

1. Rugăciunea recunoaște existența lui Dumnezeu. Ar trebui să fim de accord cu Suveranitatea sa, cu puterea, înțelepciunea și călăuzirea sa în viața noastră.

2. Rugăciunea se apleacă înaintea slavei lui Dumnezeu. Suntem de acord că există o glorie mai mare în univers decât a noastră și că inimile noastre nu pot mulțumite decât atunci când trăim pentru gloria Lui.

3. Rugăciunea se supune planului lui Dumnezeu. În loc să-i cerem să aprobe și să împlinească propriile noastre planuri de viață, să-i cerem lui Dumnezeu să semneze pe linia punctată, suntem de acord că el știe ce e mai bine.

4. Rugăciunea mărturisește fidelitate față de Împărăția lui Dumnezeu. Împărăția sinelui în care ne simțim cel mai confortabil se va prăbuși la pământ și va ceda lucrării lui Dumnezeu.

5. Rugăciunea se bazează pe planul lui Dumnezeu. Rugăciunile grăbite și panicate ar trebui înlocuite de cele încrezătoare, odihnitoare, la un Părinte credincios și apropiat.

6. Rugăciunea sărbătorește harul lui Dumnezeu. Rugăciunea adevărată este cauzată de harul care ne dă dorința de a ne ruga și promisiunea că Dumnezeu ne va răspunde.

7. Rugăciunea angajează în lucrarea lui Dumnezeu. Pentru că trăim în „deja” și „încă nu” avem nevoie de înțelepciune și putere pentru a face lucrarea lui Dumnezeu. Este chemarea noastră.

Iubesc verbele din această listă: recunoaștere, plecăciune, supunere, mărturisire, odihna, sărbătorire și angajare. În mod ironic, sunt unele dintre cele mai dificile acțiuni pentru toți oamenii! Apoi adaugă mai multe verbe de acțiune. La finalul listei sale, Tripp spune că trebuie „să ne lăsăm idolii și să ne îngenunchem înaintea lui Dumnezeu, în închinare umilă și cu bucurie.” Lucruri grele. . .

Întrucât nu este o simplă conversație, rugăciunea necesită supunere și lipsă de sine. Trebuie să recunoască darul harului și motivul vieții noastre transformate: darul lui Isus și mântuirea sufletelor noastre.

Faptul că închinarea este parte a rugăciunii nu este un concept complet străin pentru creștin deasemenea nici smerenia necesară, dar am avut nevoie să îmi aduc aminte de aceasta pentru a distruge mica mea împărăție a sinelui și a-mi aminti cine este Dumnezeu și cine sunt eu:

Rugăciunea este un act de închinare între. . .

Creatorul și creația

Furnizorul și solicitantul

Puterea și neputinciosul

Dragostea și iubitul

Confortul și mângâierea

Calea și drumul

Refugiul și cei salvați

Păcatul și păcătosul

Mântuitorul și mântuitul

Mântuitorul și răscumpărați

Tatăl și copilul

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags