Blog

mai 22, 2020 01:00am
Gândind înainte
387 Views

Nu-i așa ca animalele sunt minunate?

Săptămâna trecută în vacanță, Shaun și cu mine am trecut prin Tennessee Safari Park. A fost atât de distractiv!

Animalele veneau înspre  noi pentru că știau că vor primi mâncare: măgari, căprioare, struți, cămile, lama, alpaca și chiar o girafă!

Te-ai uitat vreodată la un struț? Nu este cel mai nebunesc lucru pe care l-ai văzut vreodată? Este o pasăre MARE! Pare literalmente un lucru creat de Jim Henson.

Amândoi eram amuzați de girafă datorită dimensiunii și blândeții sale. În timp ce urcam, ea deja aștepta la gard și își apleca încet gâtul lung spre geamul mașinii noastre care îi ajungea chiar în găleata de mâncare. Era incredibil să fii atât de aproape de ea și să vezi cât de înalta era.

Fiecare animal pe care l-am văzut, mă tot gândeam:„ Uau, Doamne, tu ai creat asta. Tu ai făcut aceste făpturi să existe!

“Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.” Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune. Dumnezeu le-a binecuvântat şi a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ.”Astfel a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea. Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor; vite, târâtoare şi fiare pământeşti după soiul lor.” Şi aşa a fost. Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.” (Geneza 1:20-25)

Dumnezeu a creat pești, păsări, reptile, mamifere și fiecare animal. Până la acest moment din Geneză, tot ceea ce Dumnezeu a creat a fost neînsuflețit. Însă acum, vedem creaturi care se mișcă, mănâncă, au ochi de văzut și chiar personalități ciudate: capre curioase, maimuțe neliniștite, câini lingușitori, pisici antisociale și lista continuă.

Dumnezeul nostru a făcut asta. Și din nou, în ordine perfectă.

El a creat animalele înaintea oamenilor dintr-un motiv.

El a creat plantele pământului și apele înaintea animalelor dintr-un motiv.

Fiecare a avut nevoie de următorul pentru supraviețuire, fie pentru hrană, fie pentru adăpost.

Dumnezeu s-a gândit la toate.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags