Blog

mai 19, 2020 01:00am
Iată cum ști că ești pregătit să te căsătorești!
954 Views

Există o mulțime de întrebări atunci când întâlnești sau vorbești cu cineva de care ești interesat.

În etapele de început, s-ar putea să vă gândiți:

Îi place de mine?

Crede că sunt atractiv?

Mă va suna din nou?

Va fugi când va vedea cele mai rele părți ale mele?

Am ceva între dinți?

La începutul unei relații, lumea din jurul nostru spune: „Luați-va timp pentru întalniri, nu vă legați, nu vă angajați, faceți-vă fericiți …”

Dar când ai Biblia care ne învață despre dragoste și nu despre pofte. Și fiind descrisa ca și: răbdătoare, având stăpânire de sine, nu se laudă, nu  este geloasă și nu urmărește pofta cărnii (deci, nu ar trebui sa te îndrăgostești de „cum arată”, Ed Sheeran).

Dacă te întâlnești cu cineva de ceva timp sau chiar de câteva săptămâni și crezi că vrei să îi dai inelul, de unde știi că ești gata să te căsătorești? Deoarece căsătoria este mult mai mult decât să simți emoții puternice sau sentimente de fluturi în stomac. . . Este ceva ce trebuie sa dăinuie pe termen lung, nu ca și o navă care nu se va scufunda la primul semn de ploaie.

În primul rând, pentru a fi gata pentru căsătorie, trebuie să înțelegem ce este căsătoria și ce nu este.

Este pentru oameni care se dedică 100% în bine sau în rău, până la moarte. NU… „până găsesc pe cineva mai atrăgător, sau până când nu mă mai îndrăgostesc, sau până când nu sunt obosit să împărtășesc același lucru cu tine.”

Căsătoria nu este cheia pentru a găsi fericirea în viață.

Dacă nu te mulțumești cu tine însuți acum ca persoană singură, să știi că un soț sau o soție nu te va putea completa NICIODATĂ, numai Dumnezeu poate.

Căsătoria a fost creată pentru a fi un parteneriat între un bărbat și o femeie pentru a dura o viață și pentru a fi un mediu stabil pentru a crește o familie. Căsătoria este mult mai mult decât sexul. Este vorba despre angajament.

Căsătoria înseamnă să te sacrifici și să devii o entitate cu totul nouă cu altcineva.

Pentru mine, personal, Melody Siebenmann nu mai există. Melody Turner sunt acum și, deși soțul meu nu și-a schimbat prenumele, suntem o echipă și o familie.

Înainte de a vă propune sau chiar să vă gândiți să vă aruncați in genunchi sau să acceptați un inel, ar trebui să vă puneți aceste întrebări despre partenerul dvs. și, de asemenea, despre dvs. înșivă:

1 Este de încredere? Este o persoană  integră?

2. Această persoană mă încurajează în credința mea? Îl încurajez?

3. Sunt mai preocupat de mine decât de ceilalți? Sau nu?

4. Am o etică bună? Pot să mă țin de un loc de muncă?

Pe deasupra acestor întrebări, este bine să aveți și o listă de calități pe care le căutați. Acum, evident, acest lucru înseamna mai mult decat: să aibă ochii verzi și pachețele de mușchi . . sau să poată cânta la chitară. Cu toate că, ai putea avea o listă cu: “ar fi frumos dacă ar avea….”.

În primul rând, cel mai bine este să aveți o listă care să nu fie negociabilă.

În partea de sus a listei ar trebui să fie expuse credințele. Pentru a avea o căsătorie sănătoasă, amândoi trebuie să vă orientați în aceeași direcție teologic, deoarece, dacă credeți în Isus, scopul vostru vine din El și să spuneți altora despre El.

În al doilea rând, atracția fizică este importantă. Dumnezeu nu vă cere să vă căsătoriți cu cineva care să nu va fie plăcut sa îl priviți sau să stați în preajma lui. Pentru că dacă te vei căsători cu el, îl vei privi mult timp!

De asemenea, este important să fiți prieteni și să aveți lucruri în comun pentru a le face împreună. Eu și soțului meu ne place să vedem filme și să jucăm sport și diferite jocuri.

Rețineți că, dacă  vă întâlniți cu cineva și voi, „credeți că se va schimba”, nu se va întâmpla asta! Să nu credeți că se vor schimba și să nu încercați să-i forțați să fie altcineva decât ei înșiși.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este să fii  tu aceea persoana cu care ai vrea să te căsătorești.

Deci, ai vrea să te căsătorești cu cineva care nu își poate gestiona bine banii?

Cu cineva care ascultă muzică necorespunzătoare sau alt fel de divertisment?

Cu cineva care lipseste des de la muncă sau este concediat des?

Mai întâi lucrează la tine.

Fii o persoană cu caracter care este de încredere și loial prietenilor și familiei tale.

Fii o persoană evlavioasă, caută pe Dumnezeu mai întâi înainte de orice altceva din viața ta.

Iată marele secret pentru ca relația să funcționeze: fiecare bărbat trebuie respectat și fiecare femeie trebuie să se simtă iubită.

Acest lucru nu este sexist; este exact cum ne-a creat Dumnezeu. Femeile trebuie să se simtă dorite de soții lor, să se simtă frumoase, să se simtă protejate și în siguranță.

Bărbații trebuie să  simtă că soțiile lor  au încredere în ei și le vor fi întotdeauna fidele.

Dacă sunteți singur, unde căutați partenerul?

Il cauți pe internet, sau încercați să cunoașteți oamenii la biserică sau la studiul biblic?

„Există mulți pești în mare…” Dar trebuie să știi unde să mergi la pescuit dacă vrei să prinzi peștele pe care îl cauți!

În concluzie, știi că ești pregătit pentru căsătorie dacă:

•Ești gata să fi pe deplin dedicat cuiva și să înțeleagi că este pentru  TOATĂ VIAȚA?

Ești împlinit și complet numai în Hristos?

• Ești independent și stabil din punct de vedere financiar?

• Ești un prieten bun și evlavios care provoci la apropiere de Dumnezeu?

•Ești în pace cu Dumnezeu, dar și cu alții?.

• Ai o bază solidă a unei relații deja formată, însemnând că: veți ști să comunicați, să împărtășiți sentimentele, să luptați bine, să fiți vulnerabili și să împărtășiți un scop reciproc?

 Sincer, este important să ne ruăm împreună. Dacă Dumnezeu este în centrul relației și are prioritate în primul rând de ambele părți, atunci asta, prietenii mei, este un fundament destul de robust pentru a construi o viață, o casă, un viitor și o familie.

Așadar, bărbați, dacă ați citit asta și aveți acea doamnă specială în viața dvs. și totul se aliniază, încetați să așteptați!

Doamnelor, dacă ați citit acest lucru și vă gândiți: „Acest tip cu care mă întâlnesc,  îmi dă mirosuri de un pește rău…” Nu îl cumpărați! Nu ai mânca fructe de mare proaste, nu-i așa? Atunci nu vă căsătoriți cu un pește rău și nici măcar o data.

Pentru persoanele singure care încă mai pescuiesc, asigurați-vă că utilizați momeala potrivită (personajul evlavios) din iazul potrivit.

Pentru persoanele căsătorite, aveți deja partenerul dvs. de înot, așa că continuați să înotați împreună.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags