Blog

mai 18, 2020 02:00am
Când Dumnezeu vine să scuture lucrurile
605 Views

Ne dorim atât de mult ca Dumnezeu să se arate și să facă lucruri mari și puternice. Dar dorim ca El să facă acele lucruri în moduri care să nu ne sperie. Acest lucru nu ne împinge din zona de confort și nu ne determină să punem la îndoială presupunerile noastre despre El.

Dar Dumnezeu pur și simplu nu poate fi redus la tradițiile și ideile noastre preconcepute. El este mai mare decât atât. El este mai puternic decât atât.

Dintre toți oamenii care ar trebui să știe exact cum să-L privească pe Dumnezeu la locul de muncă, ați crede că primii apostoli ar trebui, dar Dumnezeu a avut un mod de a se arăta în mijlocul lor în moduri surprinzătoare și inexplicabile. Dumnezeu nu s-a comportat predictibil foarte des. De exemplu . . .

“După ce s-au rugat ei, s-a cutremurat locul unde erau adunaţi; toţi s-au umplut de Duhul Sfânt şi vesteau Cuvântul lui Dumnezeu cu îndrăzneală”.  Faptele Apostolilor 4:31 

S-au rugat, așa cum o făceau de mai multe ori în fiecare zi, de când Isus a plecat să se înalțe la cer. Dar de data aceasta, pământul s-a zguduit. Și pe măsură ce pământul se agita, toți erau plini de Duhul Sfânt. Și rezultatul umplerii  Duhului?  Predicând cu îndrăzneală despre Isus.

Cred că Dumnezeu se arată în viața celor care îl cheamă. Deși credința noastră este un dar fără nicio putere în sine, Dumnezeu răspunde credinței. El vede ca o invitație de a interveni și de a se manifesta în viața noastră în moduri surprinzătoare.

Nu cu mult timp în urmă, eram la pământ din punct de vedere emoțional. Oricât de mult mi-am dorit sa fiu mai bun, nu puteam să mă smulg din starea mea. Eram trist și furios, iar familia mea simțea efectele, nu într-un fel violent, ci unul cu greutatea și anxietatea luptei mele emoționale.

Soția mea a început să se roage. Ea s-a rugat ca Dumnezeu să se arate și să mustre pe cel rău, să-l determine să fugă. Ea s-a rugat ca El să mă umple din nou. Și în acel moment, stresul și tensiunea pe care le-am simțit în toate articulațiile mele au scăzut. Presiunea din cap și gât mi s-a eliberat. Mi-a schimbat starea. Mi s-a topit inima. Și am început să mă pocăiesc și să-mi cer iertare și să-I mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a răspuns la rugăciunea ei.

Există multe lucruri pe care Dumnezeu vrea să le știm despre el, despre Cuvântul său, despre lumea lui. Dar mai mult decât să știm despre el, Dumnezeu vrea să-l cunoaștem într-un mod care să ne schimbe din interior spre exterior.

Cheia este să ne rugăm rugăciuni de predare și încredere. Nu există o modalitate mai mare de a experimenta realitatea lui Dumnezeu decât să ne pocăim de păcatele noastre și să primim harul Lui într-o măsură mai mare prin credință.

Nu-l ține pe Dumnezeu într-o cutie. Cere-i să lucreze în viața ta, dar fii gata să facă acest lucru într-un mod care te poate surprinde.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags