Blog

mai 09, 2020 09:00am
Dumnezeu poartă de grijă
227 Views

Eu și soțul meu am avut șansa să ne luăm o mică vacanță în Smoky Mountains

Când am ajuns la drăguțul apartament cu mansardă în care stăteam, am fost surprinși de cât de frumos era totul. De asemenea, în mod uimitor, apartamentul conținea tot ce aveam nevoie, chiar și gustări, cafea, pături, reviste și chiar un kit de prim ajutor în caz de urgență.

Totul era așa de bine gândit încât toate aceste lucruri erau furnizate.

În Geneza 1, vom vedea o creație. Până acum, am văzut creația lumii însăși, a luminii și a atmosferei. Acum, în ziua a treia, vedem că se formează ceva nou – Pământul


“ Dumnezeu a zis: „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost.  Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.  Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia. (Geneza 1:9-13).

Dumnezeu a creat pământul și marea în a treia zi. Dar lucrul uimitor pentru mine este că Dumnezeu își face timp pentru a sublinia ceva în special – pomii cu fructe.

Dumnezeu s-a gândit la toate.

Observați că spune: „a cărei sămânță era în sine”.

 Nu numai că Dumnezeu a oferit de mâncare, dar s-a gândit și la viitor. El a creat copacii pentru a produce fructe continuu. Și dacă semințele lor erau plantate, mai mulți copaci ar crește.

Copacii erau roditori și se vor înmulți și vor face mai mulți arbori fructiferi.

De asemenea și noi trebuie să fim ca si copacii, dând roade, înmulțind și plantând semințele Evangheliei. Pe măsură ce acele semințe, sau oamenii, devin disciplinați și maturi, vor planta semințele credinței lor și mai mulți oameni vor veni să-l cunoască pe Isus și așa mai departe.

Dumnezeu a creat pomul în a treia zi, ceea ce Satan  apoi a folosit pentru a încerca să distrugă creația lui Dumnezeu prin Adam și Eva. Și un copac care va fi folosit și pentru a-l duce pe Dumnezeu însuși la moarte – Isus Hristos.

Există o cântare numită, „El a crescut copacul”. În versuri, scrie: „El a crescut copacul care știa că va fi folosit pentru a se face din el vechea trista cruce.”

Dumnezeu a furnizat un copac care va fi folosit pentru a duce la împlinire moartea lui Mesia ca jertfă pentru umanitate. Lemnul acela fi folosit pentru ca Hristos să-și verse sângele Său nevinovat pentru a ne acoperi nouă vina.

Dumnezeu a murit pentru noi și, făcând acest lucru, ne-a asigurat viitorul – cu un copac.

Ce imagine frumoasă a creației  ne oferă Dumnezeul nostru iubitor, milostiv și atotștiutor!

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags