Blog

mai 07, 2020 09:00am
Un creator pentru creație
343 Views

Nu-mi aduc aminte de începutul meu și sunt sigur că nicio persoană nu ar putea spune sincer că o face.

De fapt, cele mai vechi amintiri ale mele sunt probabil în jurul perioadei în care aveam patru sau cinci ani. Îmi amintesc prima zi de grădiniță și mă întâlnesc cu mai mulți prieteni pe care îi mai am și astăzi. Dar, deși nu-mi amintesc începutul meu real, tot aveam unul.

Au fost alți prezenți la acel eveniment. Desigur, mama mea a fost acolo la nașterea mea și tatăl meu, dar știm cu toții că nu a fost atunci începutul meu. Chiar și atunci când ne gândim mai departe la momentul concepției, momentul în care am fost creat, trebuia să fi fost un creator.

Nu aș exista dacă nu ar fi fost mama și tatăl meu.

Și la fel este cu începutul lumii.

Trebuia să fi fost un început.

A trebuit să fi existat un moment în care Creatorul, care exista deja, a dat viață

În Geneza 1: 1 se spune: „La început Dumnezeu a creat cerurile și pământul.”

Iată 3 lucruri pe care le putem lua din Geneza 1: 1:

1. Toate lucrurile create au un creator.

Așa cum am fost  eu creată, au fost create si mașini, au fost create scaune, au fost create picturi … Lumea noastră a fost creată și ea. Și în prima linie a Scripturii din Biblie, ea definește cine este Creatorul.

El e  Dumnezeu.

Oamenii de-a lungul secolelor au încercat să explice cum a fost creat pământul nostru, cum a apărut sistemul solar, cum s-a format viața. Dar orice explicație, fiecare teorie, fiecare ipoteză în afară cea în care Dumnezeu este creator, nu stă în picioare.


“Tu, Doamne, numai Tu ai făcut  cerurile, cerurile cerurilor şi toată oştirea lor şi pământul cu tot ce este pe el, mările cu tot ce cuprind ele. Tu dai viaţă tuturor acestor lucruri şi oştirea cerurilor se închină înaintea Ta.,” (Neemia 9:6).

2. Dumnezeu a existat dintotdeauna.

Geneza 1: 1 nu spune că Dumnezeu a fost creat. De fapt, El a existat dincolo de tărâmul timpului. Este ceva ce mintea nu poate întelege.

El nu a ajuns niciodată la existență și nu va înceta niciodată să existe.

Apocalipsa 1: 8 spune că Isus este Alfa, ceea ce înseamnă începutul și Omega, adică sfârșitul. El este prologul și epilogul.

Psalmul  90:2
“Înainte ca să se fi născut munţii şi înainte ca să se fi făcut pământul şi lumea, din veşnicie în veşnicie, Tu eşti Dumnezeu!” (Psalmul 90:2). 

3. Există un scop în creația Lui.

Când v-ați propus să creați ceva, aveți un scop în acest sens.

De exemplu, dacă aș dori o masă, aș construi-o cu un scop semnificativ – pentru ca familia să se adune pentru a mânca sau a face temele sau pentru a face un puzzle împreună. Cerurile și pământul au fost create cu un scop.

“Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mâinilor Lui.,” (Psalm 19:1). 

Și asta… acesta este doar începutul.

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags