Blog

mai 06, 2020 09:00am
Ordinea este importantă
364 Views

Pentru aniversarea nunții bunicilor, le-am comandat un leagăn pentru terasa lor. Desigur, trebuia să fie asamblat.

M-am hotărât să-l pun laolaltă singur. Am scos bucățile, le-am aranjat pe jos și am luat instrucțiunile. Am citit și m-am gândit: „OK, pot face asta.”

Bunicul meu m-a ajutat puțin, dar era cald afară și nu sunt cea mai potrivită persoană care să primească instrucțiuni pe caniculă. Deci, a mers sa vadă verificat cățelușii din canisă.

În timp ce era plecat, eu eram într-o misiune. Aveam de gând să  termin leagănul înainte de a se întoarce el. Așa că, am început să prind șuruburi și să pun repede piesele la loc. Mă uitasem deja pe instrucțiuni, așa că eram destul de încrezător.

Dar…

Ei bine, de fiecare dată când vezi acest cuvânt, știi că s-a întâmplat ceva, nu?

De două ori am încurcat ordinea a ceva ce trebuia pus într-un anumit loc. Înșurubasem deja, așa că a trebuit să mă întorc să desfac și să o iau de la început. A doua oară când am greșit și am uitat să pun o piesă, m-am uitat la piesă și mi-am dat seama ce am greșit și m-am gândit: „Um, dacă l-aș lăsa așa oare ar funcționa?” Și desigur, răspunsul meu a fost nu.

Leagănul nu s-ar legăna. Instrucțiunile aveau o anumită ordine de montaj a pieselor dintr-un anume motiv.

Ordinea este importantă.

“Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu Se mişca pe deasupra apelor.  Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină. Dumnezeu a văzut că lumina era bună şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.  Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.” (Geneza 1:2-5).

Ce observați în acest pasaj?

Cine dă lumina atunci când soarele, luna și stelele nu au fost încă create?

Ordinea este importantă.

Uită-te la cultura din întreaga lume. Mulți se închină zeilor soarelui, lunii și stelelor. Ei se închină creației și nu Creatorului.

Dumnezeu a creat mai întâi lumina pentru că El este dăruitorul luminii. El este singurul demn de închinarea și adorarea noastră.

Strălucește mai luminos decât soarele.

Ordinea este importantă.

În umblarea noastră spirituală cu Domnul, ordinea este încă importantă. Mântuirea în sine are o anumită ordine.

1. În primul rând, există Cuvântul – cunoașterea Creatorului și creației Lui.

Poate că ai citit scripturile și ai început să-ți dai seama cine este Dumnezeu. Sau poate că ai recunoscut că Dumnezeu este Creatorul a tot ceea ce există în lume. Sau poate că cineva ți-a spus despre Isus, un om pe care nu l-ai cunoscut niciodată (Romani 1: 19-20).

2. În al doilea rând, urmează convingerea.

Acest lucru vine de la Duhul Sfânt. Poate fi descris ca o realizare a faptului că păcatul există în viața ta și este o parte din tine.

Convingerea înseamnă că știi că ești păcătos.

Convingerea simte greutatea acțiunilor tale și te trage în jos – iar plata acestor păcate este moartea. (Romani 6:23).

3. În al treilea rând, există Speranța. Descoperi că, deși trebuie să plătești pentru păcatele tale, Isus a venit deja și a plătit prețul. Isus a murit pentru a-ți plăti păcatele (Romani 5: 8).

4. În al patrulea rând, dacă îți mărturisești păcatele, te pocăiesti  și îți pui credința în Isus ca Mântuitorul al tău poți fi salvat de la moartea veșnică și iad. (1 Ioan 1:19, Ioan 3:16).

5. În sfârșit, după ce ți-ai predat viața și l-ai făcut pe Isus Domnul și Mântuitorul tau, îl mărturisești celor din jurul tău în biserica Sa locală prin botez – acesta este următorul pas, unul natural.

Botezul nu te mântuiește deoarece este un act făcut de om, Duhul Sfânt te mântuiește. Dar, prin botez îți declari credința în Hristos.

Dacă botezul te spală păcatele, de ce a fost botezat Isus? Era fără păcat. El mărturisea cine este El și autoritatea lui Dumnezeu în viața Sa (Fapte 2:38; Luca 3: 21-22).

Ordinea este importantă.

Ai  făcut pașii pentru a te încrede în Isus Hristos? Poate că nu ai știut niciodată exact ce să faci. Astăzi este ziua mântuirii prieteni.

Întoarce-te la Isus!

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags