Blog

mai 05, 2020 09:00am
Iată de ce ar trebui să citim Biblia
2919 Views

Există ceva ce am auzit predicându-se de nenumărate ori. Este aproape ca  și broccoli: știm că este bun pentru noi, dar nu vrem să-l mâncăm pentru că poate nu am dobândit un gust pentru el sau nu l-am încercat încă la abur sau la cuptor, cu brânză.

Cu siguranță nu este ușor și necesită disciplină și poate o măsură de responsabiliate.

Eram destul de tânăr când am început să-mi citesc Biblia. Mama mi-a oferit un premiu pentru fiecare cinci cărți din Biblie pe care le-am citit, de obicei un caluț My Little Pony sau un semn de carte. După ce terminam cinci cărți, mama mă provoca la încă cinci pentru obținerea  unui premiu. Adesea îmi citeam Biblia în timpul bisericii, când predicile erau încă plictisitoare …

Cu toate acestea, nu am fost provocat să-mi citesc Biblia  zilnic până la 13 ani, la un an și ceva după  ce am înțeles în sfârșit ce înseamnă să-mi predau viața lui Isus Hristos.

Vrei să știi de ce?

Pentru că cineva mi-a spus ceva ce știam că nu este adevărat și împotriva Cuvântului lui Dumnezeu, dar nu știam cum să-i dovedesc. Așadar, am fost provocat să cercetez, să citesc pagină cu pagină  pentru a vedea ce spune Biblia despre acest subiect.

Și nu am încetat să citesc de atunci.

Cuvântul lui Dumnezeu m-a mângâiat în momente grele, mi-a dat direcție și convingere în viața mea și mi-a dat putere în momentele când mă simțeam slab.

Deoarece Cuvântul Lui este extrem de prețios pentru mine, vreau să vă ofer patru motive pentru care ar trebui să începeți să citiți Biblia astăzi sau să continuați să citiți chiar dacă sunteți într-un deșert spiritual chiar acum.

1. Citirea Bibliei este importantă, atunci când o facem, suntem în comunicare directă cu Dumnezeu.

Biblia este linia telefonică a lui Dumnezeu. Iar atunci când avem Duhul Sfânt care locuiește în noi, devine o stradă cu două sensuri, întrucât Dumnezeu însuși ne deschide inimile și mințile pentru a înțelege Scripturile (Luca 24:45).

Ați citit vreodată un pasaj din Biblie pe care l-ați citit de mai multe ori, dar ați observant de fiecare dată ceva complet nou și diferit?

Ați citit vreodată un verset care să vă vorbească direct  și să vă dați seama: “Păcătuiesc chiar acum și trebuie să mă pocăiesc?”

Ați fost rănit emoțional vreodată până ați rămas fără lacrimi, dar un verset vă vine în minte și vă oferă pace?

Ați mărturisit cuiva despre Isus  și Dumnezeu va oferit cuvintele exacte de spus și pasajele din Scriptură pe care să le folosiți?

Dumnezeu vorbește prin Cuvântul său. Dacă nu L-ați auzit  de ceva vreme, poate nu aveți linia directă în casa dvs. Și cu cât citiți Cuvântul viu a lui Dumnezeu (există un motiv pentru care îl numim „trăire și respirație”), cu atât este mai ușor să auziți și să recunoașteți glasul Său când ne vorbește.

Se poate oare ca Dumnezeu să îți strige numele de ani de zile fără ca tu să ști că El te cheamă?

2. Citirea Bibliei este importantă deoarece ne ajută să creștem și să ne apărăm credința.

1 Petru 3:15 ne poruncește să avem mereu un răspuns pentru speranța care o purtăm în noi. Cum vom fi gata să explicăm cuiva doctrine precum întruparea lui Isus sau mântuirea dacă nu știm ce a spus Dumnezeu despre aceste subiecte importante?

Dacă cineva te-ar întreba ce îndeamnă Isus pentru tine și de ce, ai putea să dai un răspuns bine gândit?

Sau chiar dacă cineva te-ar ridiculiza pentru că crezi în Dumnezeu (care nu este atât de popular în zilele noastre), ești suficient de puternic pentru a ști ceea ce crezi că este adevărat?

Dar încă o dată, cum știm că ceea ce credem că este 100% adevărat dacă nu am studiat niciodată ceea ce credem! Lucrul acesta are două fațete. Dacă credința noastră este puternică și știm ca ceea ce credem este adevărat pentru că am studiat-o și suntem îndrăgostiți de cine este Dumnezeu și de tot ce a făcut pentru noi, atunci am crescut matur spiritual și suntem pregătiți pentru mai multă carne și mai puțin lapte, după cum spune Pavel în cartea Evreilor.

“Şi oricine nu se hrăneşte decât cu lapte nu este obişnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc. Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele şi răul.” (Evrei 5:13-14)

De asemenea, Pavel spune în Efeseni capitolul șase că Biblia este sabia noastră, arma noastră împotriva răului.

Dacă citiți despre momentul când Isus a fost ispitit de Diavolul în pustie, vă amintiți cum a răspuns lui Satana în capitolul patru al lui Matei? Prin utilizarea scripturii. 

Ai lăsat sabia să devină prafuită sau ruginită aproape până la punctul de a fi inutilizabilă?

Este timpul să treci la ascuțit, prietene.

3. Citirea Bibliei este importantă, deoarece este modul prin care învățăm despre Dumnezeu însuși și realitatea din jurul nostru.

Nu vrei să afli despre Dumnezeul care a creat universul?

Nu vrei să afli despre misiunea și planul său pentru lume?

Vedeți, Dumnezeu își dezvăluie caracterul în fiecare carte biblică și vrea să aflăm despre El, astfel încât să putem aprofunda relația noastră cu El.

Crezi că Dumnezeu ar fi inspirat peste 40 de oameni să se așeze și să-și scrie cuvintele pe parcursul a câteva mii de ani, care toate împărtășesc o temă generală?

Odată ce devenim creștini, ar trebui să vrem să știm despre Dumnezeul care ne mântuiește. Ar trebui să avem foame de Cuvântul Lui și să putem să-l sărbătorim, dându-i suficient timp și suficiente oportunități.

Ar trebui să așteptăm cu nerăbdare să citim Bibliile noastre și să petrecem timp cu Mântuitorul nostru în fiecare zi, în loc să bifăm pe lista noastră „Sunt o persoană bună”.

Gândește-te la cea mai evlavioasă persoană pe care o cunoști.

Cum crezi că a reușit să crească în dragoste, răbdare, bunătate, blândețe, credincioșie, bunătate, autocontrol, pace și bucurie? Aplicând Cuvântul lui Dumnezeu (Ioan 15: 4).

4. Citirea Bibliei este importantă deoarece protejează biserica de erezie sau învățătură falsă.

Știți cum oamenii cunosc banii falși? Știind cum arată adevăratele bancnote.

Este la fel cu Cuvântul lui Dumnezeu.

Cum ar trebui să cunoaștem o doctrină sau o învățătură falsă dacă nu știm ce a spus de fapt Dumnezeu în Cuvântul Său?

Ni-se spune să testăm toate lucrurile și să păstrăm ceea ce este bun în 1 Tesaloniceni 5:21. Dar, cum să știm ce este bine și ce este rău dacă nu ne luăm timpul necesar pentru a afla diferența dintre cele două?

Nimic nu se obține ușor. Dar ar trebui să vrem să învățăm, astfel încât să ne putem proteja bisericile, asociațiile noastre sau chiar creștinismul în sine, deoarece numai Dumnezeu știe câte erezii s-au strecurat prin ușa din spate … literal.

Și când lucruri atât de importante sunt în joc – mântuirea lumii – nu ne putem permite ca învățătură falsă să se răspândească la fel ca focul sălbatic.

Este vital să devenim mai mult decât creștini care cred Biblia. Trebuie să devenim creștini care citesc Biblia! Nu amânați altă oră, zi, lună sau an. Începeți să citiți Cuvântul lui Dumnezeu și să căutați pe Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Crede-mă, El nu încearcă să se ascundă de tine. Ascultă-l, astăzi te striga pe nume.

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags