Blog

iul. 17, 2020 02:00am
Iată Dovada că Dumnezeu nu este mort
454 Views

De ce Dumnezeu nu ni se arată în persoană, astfel încât să nu fie nevoie de credință? ” Ar fi ușor pentru El, pentru că  El este  Dumnezeu, așa că de ce nu o face?

Toate relațiile au nevoie de credință  pentru că niciodată nu putem cunoaște pe deplin cealaltă  persoană. Nu putem experimenta tot ceea ce ei experimentează și nici nu putem intra în mintea lor pentru a ști care sunt gândurile și emoțiile lor.

Proverbe 14:10 spune, “Inima își cunoaște necazurile și niciun străin nu se poate amesteca în bucuria ei.”

Suntem incapabili să  ne cunoaștem pe deplin chiar propria noastră inimă.

Inima umană ascunde adâncimea răutății sale, înșelându-și chiar  proprietarul (Ieremia 17: 9). Facem acest lucru prin a da vina pe alții, prin justificarea comportamentului greșit, minimizarea păcatelor noastre etc.

Deoarece suntem incapabili să cunoaștem pe deplin pe ceilalți, cu atât mai mult decât pe noi înșine, într-o oarecare măsură credința (încrederea) este un ingredient important în toate relațiile.

De exemplu, o soție se urcă într-o mașină cu soțul ei la volan, având încredere în el ca va  conduce în siguranță, chiar dacă de multe ori conduce cu viteză. Ea are încredere în el pentru că va acționa în cel mai bun interes al lor.

Cu toții împărtășim informații despre noi înșine cu alții, având încredere că nu ne vor trăda cu aceste informații. Și când mergem cu mașina, avem încredere la cei din trafic că și ei vor respecta regulile de circulație.

Deci, fie cu străinii, fie cu prietenii apropriați (pentru că nu îi putem cunoaște pe ceilalți), încrederea este întotdeauna o componentă necesară a relațiilor noastre.

Dacă nu putem cunoaște pe deplin ființele noastre umane, cum putem aștepta să cunoaștem pe deplin un Dumnezeu infinit? Chiar dacă  El  vrea să ni se descopere  pe deplin pe Sine, ne este imposibil să-L cunoaștem pe deplin.

Este ca și cum ai încerca să torni oceanul (aparent infinit în cantitate) într-un vas de măsurat (finit). . . imposibil!

Cu toate acestea,  dacă  aveam relații  bune, acestea  s-au dezvoltat datorită faptului că am avut încredere în unii în ceilalți, tot așa Dumnezeu  s-a descoperit  pe  El însuși prin creație, prin Cuvântul său scris și prin Fiul astfel încât sa putem intra în relație cu El.

Dar acest lucru este posibil numai atunci când bariera păcatului a fost înlăturată, având încredere în persoana lui Hristos  și că El a plătit la cruce pentru acel păcat. Acest lucru este necesar deoarece, întrucât este imposibil să locuiască laolaltă atât lumina cât și întunericul, este imposibil ca un Dumnezeu sfânt să aibă părtășie cu omul păcătos, numai dacă păcatul său a fost plătit și înlăturat.

Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu fără de păcat, a murit pe cruce pentru a ne lua pedeapsa și pentru a ne schimba, astfel încât  oricine  crede în El să poată deveni un copil al lui Dumnezeu și să trăiască veșnic în prezența sa (2 Corinteni 5:21).

În trecut au fost momente  în care Dumnezeu s-a descoperit mai „vizibil” oamenilor. Iată un exemplu: Dumnezeu și-a dezvăluit grija față de israeliți în momentul exodului lor din Egipt, trimițând plăgi  asupra egiptenilor, până când au fost eliberați de sclavie.

Apoi, Dumnezeu a deschis Marea Roșie, permițând aproximativ două milioane de israeliți să treacă ca pe pământ uscat. Atunci, în timp ce armata egipteană a căutat să-i urmărească prin aceeași deschidere, Dumnezeu a prăbușit apele asupra lor (Exodul 14: 22-29).

Mai târziu, în pustie, Dumnezeu i-a hrănit miraculos cu mană, i-a călăuzit în timpul zilei cu un stâlp de nor, iar noaptea printr-un stâlp de foc, care erau reprezentări vizibile ale prezenței sale (Exodul 15: 14-15).

Cu toate acestea, în ciuda acestor manifestari repetate de dragostea, îndrumare și putere din partea lui Dumnezeu, israeliții au refuzat totuși să aibă încredere în el când au intrat în Țara Promisă. Au ales, în schimb, să aibă încredere în cuvântul a zece oameni care i-au înspăimântat cu poveștile lor despre orașele zidite și statura uriașă a unora dintre oamenii din țară (Numeri 13: 26-33).

Aceste evenimente arată că revelația ulterioară a lui Dumnezeu despre Sine pentru noi nu ar avea un efect mai mare asupra capacității noastre de a avea încredere. Dacă Dumnezeu ar interacționa într-un mod similar cu oamenii care trăiesc astăzi, nu am răspunde altfel decât israeliții, deoarece inimile noastre păcătoase sunt la fel ca ale lor.

Dumnezeu s a descoperit  îndeajuns pentru ca noi să avem încredere în El.

El a arătat prin evenimentele istorice, natură și viața Fiului său că este atotputernic, atotștiutor, atotînțelept, iubitor, sfânt, neschimbat și etern.

Dar, ca și în cazul israeliților din pustie, alegerea este a noastră dacă vom avea sau nu încredere în el. Adesea, suntem înclinați să facem această alegere pe baza a ceea ce credem că știm despre Dumnezeu, mai degrabă decât pe ceea ce a dezvăluit despre el însuși prin Biblie.

Dacă nu ați făcut-o deja, începeți un studiu  al  Bibliei. Veniți să-L cunoaștem pe Dumnezeu, bazându-ne pe Fiul Său, Iisus Hristos, care a venit pe pământ pentru a ne salva de păcatele noastre, pentru a putea avea o părtășie dulce cu Dumnezeu atât acum cât și într-un mod mai deplin în cer într-o zi.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags