Blog

iun. 15, 2020 19:39pm
Când familiile de credință se reunesc din nou
377 Views

Aşa vorbeşte Domnul, care a croit un drum pe mare şi o cărare pe apele cele puternice,care a scos care şi cai, o oştire şi războinici viteji, culcaţi deodată împreună, ca să nu se mai scoale, nimiciţi şi stinşi ca un muc de lumânare:„Nu vă mai gândiţi la ce a fost mai înainte şi nu vă mai uitaţi la cele vechi!Iată, voi face ceva nou şi-i gata să se întâmple. Să nu-l cunoaşteţi voi oare? Voi face un drum prin pustie şi râuri în locuri secetoase.. (Isaia 43:16-19) 

Vor mai fi vreodată lucrurile așa cum au fost înainte? Vom avea vreodată biserică din nou așa cum am avut înainte? După ce atâta timp au fost închise, vor mai dori oamenii să se întoarcă din nou la biserică? ”

Am avut această discuție cu mai mulți pastori în ultimele două săptămâni. Pe măsură ce bisericile se pregătesc să se redeschidă și să ia în considerare toate implicațiile redeschiderii, pastorii au spus că sunt preocupați de ceea ce s-ar putea întâmpla pe viitor. Vor mai fi vreodată toate lucrurile la fel?

Nu știu dacă vor mai fi. Nici măcar nu sunt convins că ar trebui. Iubesc biserica locală.  Mi-am dedicat cea mai mare parte a vieții mele lucrând în  biserică și pentru biserici locale. Convingerea mea este că Dumnezeu are un singur plan de a ajunge la oamenii din lume. . . și asta este prin biserica sa locală.

Dar ar putea fi aceasta o ocazie prin care Dumnezeu ne deschide ochii pentru a face lucrurile diferit? Ne-a făcut oare această perioadă de carantină să căutăm noi moduri de a face lucrarea? Iată, Dumnezeu ar putea face un lucru nou. . . din nou!

Există cinci lucruri care cred că ar trebui să se schimbe atunci când vom începe să ne adunăm din nou:

1. Lucrarea Domnului nu se va limita la o adresă.

Am auzit acest adevăr  spus toată viața: „Biserica nu este clădirea. Biserica este oamenii care s-au dedicat în această părtășie a credincioșilor. ” Dar, într-adevăr, multe biserici și-au restrâns și și-au limitat lucrarea doar la o adresă oarecare. Cea mai mare parte a programului și a dărniciei lor sunt concentrate înspre interior.

Slujirea lor constă în primul rând în a oferi comoditate și confort celor care asistă la serviciile lor în clădirea lor.

Acum vedem că bisericile își pot face slujirea și fără clădiri. Susțin ideea că bisericile nu trebuie să se mai întâlnească în clădirile lor?  Nu Deloc. Spun că modul în care ne preocupăm de lucrare nu ar trebui să fie concentrat pe clădire.

2. Unii oameni vor alege să continue să se închine de acasă.

Va fi o zi minunată când vom putea ocupa din nou băncile bisericii noastre și ne vom bucura de închinarea împreună. De abia aștept! Dar acei care  iau decizia de a nu se mai întoarce? Dar oamenii cărora le plac emisiunile Live pe internet în fiecare săptămână? Dacă oamenii decid că ar prefera să se închine de acasă prin transmisiuni live în loc să vină la clădirea bisericii, cum le vom răspunde?

Cred că vor fi unii (sau mulți) care vor alege să se închine în continuare de acasă. Trebuie să fim gata să ne confruntăm cu această realitate. Oprirea  serviciului de închinare Live pe internet va fi o greșeală. Întreruperea setărilor Zoom în grupuri, în încercarea de a atrage oamenii către clădirea bisericii, ar putea duce la lipsa de disciplină a oamenilor. Din cauza restricțiilor, întâlnirea în grupuri mai mici ar putea fi modul în care „facem biserica” de acum încolo.

Provocarea bisericii locale va fi să învețe cum să ofereaceste servicii într-un mod mai bun, apoi cum să împlice oamenii care preferă „biserica din casă” în viața familiei bisericii lor.

Mulți pastori au spus că au avut mai multe persoane la care au predicat în ultimele opt săptămâni prin internet decât au avut vreodată în timpul închinării săptămânale față în față. Vremurile nu se vor schimba. Vremurile s-au schimbat.

3. Dărnicia online va continua să se accelereze.

Majoritatea oamenilor din America își plătesc acum cea mai mare parte a facturilor online. Aproximativ 8,2 miliarde de facturi – sau 56% din toate facturile – sunt plătite online prin intermediul unei aplicații, bănci sau a unui site terț. Facturile plătite prin cec au scăzut cu 20% între 2010 și 2016, potrivit ACI Worldwide. Și nonprofitssources.com raportează că bisericile care folosesc zeciuiala online își cresc donațiile totale cu 32%. În timpul în care bisericile au fost nevoite să își închidă ușile, dăruirea online a devenit o necesitate. Bisericile care nu fac sau nu vor face din online un mod normal de a da, vor avea de suferit.

4. Creativitatea lucrări va deveni și mai valoroasă.

A fost uimitor să privim bisericile cum se adapteză și răspund la noua realitate. Servicii în parcări, școala biblică pe Zoom, reuniunile grupului de tineret pe Zoom, actualizările video zilnice, devoționalele, cântecele și multe alte modalități creative de a ajunge la oameni au fost demne de luat în seamă.

Biserica lui Dumnezeu trebuie să continue să răspundă în continuare, fiind creativă în abordări și în comunicarea Evangheliei sale. Oamenii răspund la creativitate. Așa suntem creați. Pastorii și liderii care îmbrățișează creativitatea vor avea în continuare succes în a ajunge la oameni. Slujim unui Dumnezeu creator al cărui univers îi declară creativitatea.

5. Isus va fi suficient.

Să spui că Isus este suficient dar să și trăiești așa sunt două lucruri diferite, nu-i așa? Fii unic în abordarea lucrării tale! Fă tot ce poți face pentru a ajunge la oameni cu programe și tehnologie bună. Toate acestea ar trebui folosite pentru gloria lui Dumnezeu. Dar unul dintre lucrurile pe care le-am învățat în această experiență a fost că, până la urmă, Isus trebuie să fie suficient. Este posibil să nu putem face toate lucrurile „mișto” ca și biserică pe care le-am văzut.

În loc să folosim toate „accesoriile”, s-ar putea fi nevoie ca Hristos și numai Hristos să fie  singurul  care poate să răspundă nevoilor noastre. Și sincer, așa ar fi trebuit să fie tot timpul.

Toate drepturile sunt rezervate. Nici o parte a acestui articol nu poate fi reprodusă sau reimprimată fără permisiunea Lifeword.org

Comments

POST A COMMENT

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Archives
Tags